Επικαιρότητα Κόσμος

Η Γερμανία διαψεύδει ότι το VW Group χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων και σε βενζινοκίνητα οχήματά του

Το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας δήλωσε πριν λίγες ώρες ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag, σύμφωνα με το οποίο οι μηχανικοί του VW Group φέρονται να αποκάλυψαν στις ανακριτικές αρχές της χώρας ότι συγκεκριμένοι βενζινοκινητήρες στα οχήματα των VW, Audi και Porsche μπορούν να χρησιμοποιούν λογισμικό που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων.

Το αρμόδιο υπουργείο ανέφερε ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας αφορούσε ισχυρισμούς τους οποίους η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (KBA) είχε ήδη εξετάσει. Στη δήλωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε απάτη σχετικά με τα βενζινοκίνητα οχήματα του γερμανικού ομίλου.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του VW Group είπε ότι η VW δεν θα σχολιάσει μία συνεχιζόμενη έρευνα, προσθέτοντας ότι η εταιρεία τους τελευταίους μήνες είχε εντατικές συνομιλίες με την KBA.

«Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία εδώ», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου.

Στο δημοσίευμά της η Bild am Sonntag ανέφερε επικαλούμενη εσωτερικά έγγραφα και μαρτυρίες ότι τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων μπορεί να διαθέτουν ένα παράτυπο λογισμικό ώστε ορισμένα βενζινοκίνητα οχήματα του γερμανικού ομίλου να παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και κατανάλωσης καυσίμου._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου