top icon
Επικαιρότητα

Η γκάμα των Abarth 595 ανανεώνεται

Πέντε διαφορετικές εκδόσεις, με κλειστό ή ξεσκούφωτο αμάξωμα και απόδοση από 145 έως και 180 ίππους για το μικρότερο μέλος της οικογένειας του ιταλικού σκορπιού.

Αυτή τη στιγμή η γκάμα του Βενιαμίν μοντέλου της Abarth απαρτίζεται από τις εκδόσεις 595, 595 Pista, 595 Turismo, 595 Competizione και 695 Rivale, οι οποίες πληρούν πλέον τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Όλες διαθέτουν σε σχέση με το παρελθόν έναν εμπρόσθιο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που αυξάνουν κατά 18% τα επίπεδα ψύξης των κινητήρων που φιλοξενούνται κάτω από το καπό. Αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό, μ’ ένα νέας σχεδίασης τιμόνι να έχει τον πρώτο λόγο.

Το 595 Competizione αποδίδει ισχύ 180 ίππων (0-100 χλμ./ώρα: 6,7 δλ.) και διατίθεται μ’ ένα νέο σύστημα εξαγωγής, το οποίο φέρει ονομασία Record Monza Attivo. Προαιρετικά, η έκδοση μπορεί να εφοδιαστεί με μπλοκέ διαφορικό και διαθέτει ως στάνταρ τα σπορ καθίσματα Abarth Corsa by Sabett, τις 4πίστονες εμπρός δαγκάνες και τους δίσκους των 305 χλστ. της Brembo, καθώς και τα εξελιγμένα αμορτισέρ Frequency Selective Damping της Koni. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται, όπως και η 595 Pista, με τη νέα εξωτερική απόχρωση Adrenalina Green.

Με αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,3, η έκδοση 595 Turismo αποδίδει 165 ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7,3 δλ. Για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις επιδόσεις με το στιλ, η Abarth προσφέρει το «πακέτο» Urban Pack, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από αξεσουάρ άνεσης. Επίσης, δυνατή είναι η παραγγελία πολλών «εξαρτημάτων» από carbon, όπως το εμπρός splitter και το κάλυμμα των εξωτερικών καθρεπτών. Το 595 Turismo πατά σε 17άρες ζάντες και χρησιμοποιεί τα πίσω αμορτισέρ FSD της Koni.

Το 595 Pista είναι μία ακόμα σπορτίφ έκδοση του μοντέλου με απόδοση 160 ίππων. Όπως και η Competizione, έτσι και η 595 Pista είναι επίσης εξοπλισμένη με τη νέα εξάτμιση Active Record Monza, τα σπορ καθίσματα Sabett και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Διατίθεται με Apple CarPlay, Google Android AutoTM και Uconnect με οθόνη 7 ιντσών, καθώς και με το σύστημα Abarth Telemetry, που καταγράφει μία πλειάδα δεδομένων κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου στην πίστα.

Η απλή έκδοση 595 είναι η… εισαγωγική στη γκάμα, με τον 1.400άρη κινητήρα βενζίνης Τ-Jet να αποδίδει για την περίσταση 145 ίππους και τους τροχούς να μην ξεπερνούν σε διάμετρο τις 16 ίντσες. Τέλος, η κορυφαία έκδοση 695 Rivale, η οποία αποδίδει 180 ίππους, είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης ανάμεσα στην εταιρεία με σήμα τον σκορπιό και τη μάρκα πολυτελών σκαφών αναψυχής Riva. Όσοι επιζητούν τις επιδόσεις Abarth σε συνδυασμό με ένα υψηλότερο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας έχουν τη δυνατότητα να τις αποκτήσουν τη συγκεκριμένη έκδοση κατόπιν ειδικής παραγγελίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ