top icon
Κόσμος

Η Goodyear παρουσιάζει τη νέα σειρά ελαστικών εξοικονόμησης καυσίμων Fuelmax Endurance

Στόχος της Goodyear είναι η υποστήριξη των κατασκευαστών φορτηγών και των εταιρειών μεταφορών για τη μετάβαση τους σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με αποδοτικότητα καυσίμου σε συνδυασμό με υψηλή πρόσφυση και κράτημα.

Η Goodyear ανακοίνωσε μια νέα σειρά ελαστικών με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και πολυδιάστατο χαρακτήρα, την FUELMAX ENDURANCE. Αυτή η γκάμα ελαστικών για τιμόνι και διαφορικό, παρέχει μια καινοτόμο λύση για εταιρείες μεταφορών και logistics που δραστηριοποιούνται τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε δευτερεύοντες ή επαρχιακούς δρόμους, και αναφέρονται ως διαπεριφερειακές εφαρμογές. Η νέα σειρά ελαστικών θα υποστηρίξει χιλιάδες ευρωπαϊκούς στόλους και κατασκευαστές φορτηγών για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα συνδυάζοντας τα επίπεδα απόδοσης καυσίμου που απαιτούνται για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων με την αντοχή, την πρόσφυση και τη χιλιομετρική απόδοση που απαιτεί η οδήγηση σε δευτερεύοντες ή επαρχιακούς δρόμους. Η εταιρεία τονίζει ότι η νέα σειρά ελαστικών είναι η πιο ευέλικτη με αποδοτικότητα καυσίμου που έχει παράξει ποτέ και υπογραμμίζει ότι όλες οι διαστάσεις φέρουν την ετικέτα B.

Το δίλλημα της βιωσιμότητας
Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα που απασχολεί διαφορετικές βιομηχανίες και ενδιαφερόμενα μέρη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2019, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στοχεύοντας να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050 και περιλαμβάνει έναν φιλόδοξοπρωταρχικό στόχο για τη μείωση των εκπομπών αέριων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Η απόφαση της Goodyear να λανσάρει μια νέα σειρά που επικεντρώνεται τόσο στην απόδοση καυσίμου όσο και στην αντοχή του ελαστικού, αποτελεί μια κίνηση προς ένα πιο βιώσιμο κλάδο μεταφορών και μια απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για πιο ευέλικτα προϊόντα τόσο από τις εταιρείες μεταφορών όσο και από τους κατασκευαστές φορτηγών.

Αποτελεσματική απόδοση μακράς διαρκείας
Ως ένα νέο standard ελαστικό για τα καινούρια φορτηγά, η σειρά καλύπτει μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών μεταφοράς εμπορευμάτων ενώ υποστηρίζει τους κατασκευαστές να μειώσουν περαιτέρω τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα νέα βαρέα οχήματα, κατά 2% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με ένα ελαστικό με ετικέτα C για την απόδοση καυσίμου.

Goodyear

Σε συμμόρφωση με το ευρύτερο σχέδιο της Ε.Ε., οι εκπομπές CO2 των νέων επαγγελματικών οχημάτων παραγωγής πρέπει να μειωθούν κατά 15% από το 2025 ενώ στη συνέχεια, το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί στο 30% μέχρι το 2030 σε σύγκριση με τα όρια του 2019-20.

Μέχρι τώρα οι εταιρείες μεταφορών, στο ζήτημα επιλογής ελαστικών, έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ αντοχής, ισχυρής χιλιομετρικής απόδοσης ή εξαιρετικής απόδοσης καυσίμου. Η σειρά FUELMAX ENDURANCE έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει αυτήν την επιλογή, για τους διαχειριστές στόλου που αναζητούν οικονομία κόστους και καυσίμου, καθώς δεν δραστηριοποιούνται μόνο σε ένα είδος δρόμου.

Βασικοί τομείς ανάπτυξης
Στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν νέα πρότυπα, οι μηχανικοί της Goodyear επικεντρώθηκαν στο να συνδυάσουν 3 αντικρουόμενα στοιχεία για να εξασφαλίσουν την απόδοση του καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων απέναντι 1) στη χιλιομετρική απόδοση 2) στην πρόσφυση και 3) στην ευελιξία. Αρχικά, η ανάπτυξη της νέας σειράς ελαστικών βασίζεται στις δοκιμασμένες τεχνολογίες Goodyear. Επιπρόσθετα, οι εξατομικευμένες τεχνολογίες για το ελαστικό άξονα τιμονιού και διαφορικού, διευρύνουν τις αποδεδειγμένες δυνατότητες εξοικονόμησης καυσίμου σε ένα ευρύτερο φάσμα διαδρομών, ενώ διασφαλίζουν την πρόσφυση, το κράτημα και τη χιλιομετρική απόδοση μέσω ενός στιβαρού και ευέλικτου σχεδιασμού.

Goodyear

Το ελαστικό άξονα τιμονιού FUELMAX S ENDURANCE συνδυάζει την αποδεδειγμένη τεχνολογία IntelliMax Rib της Goodyear με σχεδίαση 5 ή 6 λωρίδων με εφευρετικότητα στην κατανομή και τη γεωμετρία των αυλακώσεων. Οι ενισχυμένες γέφυρες στις λωρίδες των ώμων συνδέονται κατά την κύλιση του ελαστικού, αυξάνοντας τη στιβαρότητά του και περιορίζοντας τη φθορά που δημιουργείται σε πιο απαιτητικές διαδρομές εκτός αυτοκινητόδρομου, όπου η οδήγηση με συνεχείς στάσεις, οι πέτρες, οι πολλές στροφές και οι ελιγμοί μαζί με το συχνότερο φρενάρισμα επιβαρύνουν περισσότερο τα ελαστικά.

Το αυξημένο βάθος πέλματος σε επιλεγμένες διαστάσεις ελαστικού τιμονιού έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο ανθεκτικό καουτσούκ, παρέχοντας καλύτερο κράτημα μέχρι το τέλος της ζωής του ελαστικού. Μια πρωτοποριακή σύνθεση πέλματος με χαμηλή απώλεια ενέργειας αντισταθμίζει την αύξηση της θερμότητας που προκαλείται από την αυξημένη πίεση στα ελαστικά τιμονιού. Ορισμένα ελαστικά τιμονιού διαθέτουν επίσης μια βελτιστοποιημένη σύνθεση πλευρικού τοιχώματος που συμβάλλει περαιτέρω σε χαμηλότερες εκπομπές και καλύτερη απόδοση καυσίμου, καθώς μειώνει την κάμψη και την παραμόρφωση του πλευρικού τοιχώματος σε διαδρομές εκτός αυτοκινητόδρομου.

Goodyear

Επιπλέον, η καινοτόμος σύνθεση πέλματος του ελαστικού τιμονιού, περιλαμβάνει μια ειδική διαδικασία αυτοθεραπείας για περαιτέρω βελτιστοποίηση της αντίστασης κύλισης. Ο σχεδιασμός του πέλματος περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό βαθιών εγκοπών, βαθιές κεντρικές αυλακώσεις και περισσότερες αιχμηρές άκρες για βελτίωση της πρόσφυσης και πιο αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού.

Συνδυάζοντας αναγνωρισμένες και νέες τεχνολογίες, η πλήρης γκάμα FUELMAX ENDURANCE παρέχει υψηλή απόδοση καυσίμου (Κατηγορίας B), με αυξημένη στιβαρότητα, κράτημα και πρόσφυση μέχρι το τέλος της ζωής του ελαστικού. Τόσο τα ελαστικά τιμονιού όσο και διαφορικού διαθέτουν την πιστοποίηση 3PMSF και είναι εξοπλισμένα με RFID που επιτρέπει τη συνδεδεμένη διαχείριση ελαστικών.

Υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Goodyear για την κυκλική οικονομία, η νέα σειρά FUELMAX ENDURANCE είναι πλήρως συμβατή με το πρόγραμμα Goodyear’s Retreading. Το ελαστικό άξονα διαφορικού θα είναι διαθέσιμο ως premium TreadMax θερμής αναγόμωσης, προσθέτοντας επιπλέον χιλιομετρική απόδοση ενώ παρέχει τις ίδιες λειτουργίες και οφέλη με το νέο καινοτόμο πέλμα και μειώνει το κόστος τωνελαστικών έως και 30%. Σε συνδυασμό με τις έξυπνες λύσεις παρακολούθησης των ελαστικών της Goodyear, όπως το Goodyear TPMS, το Drive-Over-Reader και το πρόσφατα λανσαρισμένο DrivePoint, η διάρκεια ζωής και η απόδοση καυσίμου μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ