top icon
Κόσμος

Η γυμνή αλήθεια της νέας Maserati GranTurismo

Η Maserati μας δείχνει για πρώτη φορά τη νέα GranTurismo που θα δούμε να παρουσιάζεται με V6 κινητήρα αλλά και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Folgore.

H Maserati αποκαλύπτει σήμερα τον σχεδιασμό της νέας GranTurismo, που μένει να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2022, αρχικά στην έκδοση με V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης και εν συνεχεία, το 2023, στην αμιγώς ηλεκτρική Folgore.

Η νέα Maserati GranTursimo V6 που αποτυπώνεται εδώ στις επίσημες φωτογραφίες των Ιταλών χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του γνωστού από τις Grecale και MC20 κινητήρα Nettuno, ο οποίος υιοθετεί φυσικά τη λύση της υπερτροφοδότησης με δύο τούρμπο. Όπως συμβαίνει και με την Grecale, η νέα GranTurismo V6 θα προσφέρεται στην έκδοση Modena καθώς και στην Trofeo που θα αποδίδει πάνω από 620 ίππους βάζοντας στο στόχαστρό της μοντέλα όπως η Aston Martin Vantage και η Mercedes SL – και γιατί όχι η Ferrari Roma.

Maserati GranTurismo V6

Χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η νέα GranΤurismo πρόκειται να ακολουθήσει τα χνάρια των Maserati Ghibli και Levante υιοθετώντας ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Ωστόσο, η τοποθέτηση του 2λιτρου κινητήρα κάτω από το καπό του νέου GT μοντέλου της Maserati είναι μάλλον απίθανη, κάτι που σημαίνει ότι οι Ιταλοί θα «υβριδοποιήσουν» τον V6 κινητήρα τους.

Maserati GranTurismo V6

Η ηλεκτρική Maserati Folgore

Με ένα… αναπάντεχο βίντεο στο κανάλι της στο Youtube, η Maserati αποκάλυψε πρόωρα και για πρώτη φορά την ηλεκτρική έκδοση Folgore της νέας GranTurismo, που αναμένεται να δει επίσημα τα φώτα της δημοσιότητας στις αρχές του 2023.

Μέσω των πρωταγωνιστών του σχετικού βίντεο (που μπορείτε να βρείτε στη συνέχεια), η Maserati αναφέρει ότι η GranTurismo Folgore, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό κουπέ της, θα έχει τελική ταχύτητα πάνω από 320 χλμ/ώρα(!) και θα επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ.ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα.

Maserati GranTursimo Folgore

Η GranTurismo Folgore αναμένεται να διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα άνω των 100 kWh. Σε συνδυασμό με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες της – έναν στον εμπρός άξονα και από έναν για τους πίσω τροχούς – η GranTurismo Folgore πρόκειται να αποδίδει περισσότερους από 1.200 ίππους, όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει από τον περασμένο Ιούλιο η ιταλική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Maserati, η φόρτιση της μπαταρίας της GranTurismo Folgore με ενέργεια που επαρκεί για την κάλυψη 100 χλμ. θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόλις 5 λεπτά – ωστόσο, δεν ανακοινώνεται ακόμα σε τι ταχυφορτιστή αλλά και το ποια αναμένεται να είναι η μέγιστη ισχύς φόρτισης που θα υποστηρίζει η πλατφόρμα του νέου ιταλικού EV.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο με την ηλεκτρική GranTurismo Folgore:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Maserati GranTurismo V6
  • Maserati GranTurismo V6
  • Maserati GranTurismo V6
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ