Επικαιρότητα Κόσμος

Η Hispano Suiza αναβιώνει μ’ ένα νέο - και φυσικά ηλεκτρικό - supercar

Η αδρανής εδώ και αρκετά χρόνια Hispano Suiza αναβιώνει παρουσιάζοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019 ένα ηλεκτρικό supercar.

Η Hispano Suiza, η εμβληματική εταιρεία που ιδρύθηκε το μακρινό 1904 στη Βαρκελώνη και έγινε γνωστή για τις πολυτελείς κατασκευές της κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, είχε να «εμφανιστεί» στο σύγχρονο αυτοκινητικό προσκήνιο από το 2010, χρονιά που παρουσίασε στην Έκθεση της Γενεύης ένα supercar που βασιζόταν στο 10κύλινδρο Audi R8. Εντούτοις, ακριβώς όπως συνέβη και με τα προγενέστερα HS21 Concept το 2000 και με την αγωνσιτική του παραλλαγή, το HS21-GTS, το 2002, έτσι και αυτό ουδέποτε πήρε το δρόμο για την παραγωγή – προφανώς εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών.

Σήμερα, η Hispano Suiza, η εταιρεία που ίδρυσαν στις αρχές του περασμένου αιώνα οι Damian Mateu και Marc Birkigt, πραγματοποιεί μία ακόμα προσπάθεια επανίδρυσης ανακοινώνοντας με πάσα επισημότητα πως σε τέσσερις μήνες από σήμερα πρόκειται να αποκαλύψει ένα νέο supercar, το οποίο, όπως επιτάσσει η παγκόσμια τάση στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, θα είναι ηλεκτροκίνητο.

«Όταν η Hispano Suiza ξεκίνησε, αυτό που κατασκεύασε είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο δεν μπήκε στην παραγωγή. Σήμερα, 119 χρόνια μετά, η Hispano Suiza έχει έτοιμο το πρώτο 100% ηλεκτροκίνητο όχημά της», δήλωσε ο δισέγγονος ενός εκ των ιδρυτών της εταιρίας, Miguel Suque Mateu.

Προς το παρόν, πέραν του «σκοτεινού» σκίτσου που σας παραθέτουμε, δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που να αφορούν τόσο την αισθητική όσο και τις τεχνολογικές περγαμηνές της νέες δημιουργίας της Hispano Suiza, η οποία υποστηρίζεται οικονομικά από το Grup Peralada._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου