top icon
Επικαιρότητα

Η Honda στην ανάβαση του Pikes Peak

Με δύο NSX και ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, που πατά στο «σώμα» του υβριδικού της super car, η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται για μια ακόμα φορά να κλέψει την παράσταση στο φετινό Pikes Peak.

Η Honda, σε συνεργασία με το αμερικάνικο… παράρτημα της, την Acura, φέρνει στο φετινό Pikes Peak που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα, δύο NSX, τα οποία θα συμμετάσχουν στις κατηγορίες Time Attack 1 και 2 έχοντας στο πηδάλιό τους Nick και James Robinskon. Και τα δύο αυτοκίνητα κινούνται από το γνωστό υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας, που σήμερα συναντάμε και τις εκδόσεις παραγωγής τους μοντέλου, το οποίο αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα και δύο ηλεκτρικούς. Το «αγωνιστικό» NSX, το οποίο μετέχει στην κατηγορία Time Attack 1, διαθέτει αλλαγές στο σύστημα εξαγωγής καθώς και αμάξωμα με μειωμένο βάρος. Από τη μεριά του, το δεύτερο NSX φέρει μόνο τις απαραίτητες τροποποιήσεις που αφορούν την ασφάλεια.

Η σημαντικότερη όμως «κίνηση» των Ιαπώνων στο φετινό «Race to the Clouds» είναι αυτή που αφορά στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο NSX EV, το οποίο θα οδηγεί ο Tetsuya Yamano, ο άνθρωπος που αποτέλεσε στο περσινό Pikes Peak τον ιθύνοντα νου του ηλεκτρικού CRZ Prototype. Κάτω από τις επιθετικές εξωτερικές επιφάνειες του NSX EV «κρύβεται» μια τροποποιημένη εκδοχή του συστήματος Super Handling All-Wheel Drive της Honda, το οποίο αποτελείται από τέσσερις «ανεξάρτητους» ηλεκτροκινητήρες, που μεταφέρουν κίνηση σε κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς του οχήματος.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοινώνει ακριβή στοιχεία αναφορικά με την ισχύ των κινητήριων μονάδων περιοριζόμενη απλώς στην αναφορά πως «παράγουν την τριπλάσια ισχύ σε σχέση με εκείνη του περσινού πρωτοτύπου».

Το φετινό Pikes Peak θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, 26 Ιουνίου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ