Επικαιρότητα Κόσμος

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla υπερβαίνει το άθροισμα εκείνης των GM και Ford

Για πρώτη φορά, το άθροισμα της χρηματιστηριακής αξίας των GM και Ford υπολείπεται εκείνης της Tesla.

Μετά και τη σημερινή αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla κατά 4%, η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το Palo Alto έφτασε στα επίπεδα ρεκόρ των 88,2 δις δολαρίων. Σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές μετά και το κλείσιμο των διεθνών αγορών πριν λίγες ώρες, το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 2 δις δολάρια σε σχέση με τη συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία των GM και Ford, η οποία ανέρχεται στα 49,4 και 36,6 δις δολάρια, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο μόνο τρίμηνο η αξία της μετοχής της Tesla - η οποία ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με νέο ρεκόρ πωλήσεων και παραδόσεων νέων οχημάτων – τριπλασιάστηκε αγγίζοντας πλέον τα 500 δολάρια ανά μονάδα.

Στον αντίποδα, η αξία της μετοχής της GM το τελευταίο 12μηνο παραμένει σταθερή, ενώ εκείνη της Ford έχει αυξηθεί σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 10%.

Θυμίζουμε πως η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα και στην Ευρώπη (εκτός από τις ΗΠΑ και την Κίνα) από το καλοκαίρι του 2021 και μετά στη νέα μονάδα της που θα εδρεύει στα περίχωρα του Βερολίνου, με ετήσιο ρυθμό παραγωγής που θα φτάνει τα 500.000 αυτοκίνητα.

Έως τον προσεχή Μάρτιο, η εταιρεία του Elon Musk αναμένεται να γιορτάσει το 1.000.000ό της αυτοκίνητο με το Model 3 να κατακτά το στέμμα του πιο καλοπουλημένου EV όλων των εποχών.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου