top icon
Επικαιρότητα

Η Hyundai αναβαθμίζει το Kona Electric

Η Hyundai παρουσιάζει την αναβαθμισμένη εκδοχή του Kona Electric, η οποία διακρίνεται για το πιο «αιχμηρό» της σχεδιασμό και σημαντικές βελτιστοποιήσεις σε εξοπλισμό και τεχνολογίες.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίσημη πρεμιέρα του, το Hyundai Kona Electric συνεχίζει… ακάθεκτο την επιτυχημένη του πορεία έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 120.000 αγοραστών παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 53.000 στην Ευρώπη. Πλέον, το μηδενικών εκπομπών B-SUV της εταιρείας δέχεται τη «φροντίδα» των ανθρώπων του κορεατικού ομίλου προτάσσοντας ένα σαφώς πιο «αιχμηρό» σχεδιαστικό προσωπείο απ’ ότι στο παρελθόν. Και όχι μόνο.

Hyundai Kona Electric

Στο εμπρός μέρος χαρακτηριστική είναι η «απομάκρυνση» της κλειστής μάσκας που πλέον έχει αντικατασταθεί από ένα ενιαίο μεταλλικό πάνελ. Την ίδια στιγμή, τα μακρόστενα φωτιστικά έχουν ανασχεδιαστεί, όπως και τα φώτα ημέρας τα οποία «ακουμπούν» στα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος φρύδια των εμπρός φτερών. Επίσης, η αεροδυναμική απόδοση βελτιστοποιείται τώρα από το νέο ντιζάιν των κάθετων αεραγωγών που εδράζονται στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα.

Hyundai Kona Electric

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι λιγότερες, παρά το γεγονός ότι και εδώ τόσο ο προφυλακτήρας όσο και τα φωτιστικά σώματα έχουν ανασχεδιαστεί. Σύμφωνα με την Hyundai, το ανανεωμένο Kona Electric διατίθεται πλέον με πέντε νέους εξωτερικούς χρωματισμούς (Dive in Jeju, Ignite Flame, Misty Jungle, Surfy Blue και Cyber Gey) και συνολικά σε δέκα.

Hyundai Kona Electric

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σημείο αναφοράς είναι ο νέος, full digital πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών εμπρός από τον οδηγό. Από εκεί και πέρα, προαιρετικά η οθόνη του συστήματος infotainment έχει την ίδια ακριβώς διάμετρο, ενώ αναβαθμισμένες είναι οι δυνατότητες του συστήματος Bluelink που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει βασικές λειτουργίες του οχήματος μέσω του κινητού του τηλεφώνου ή με την αρωγή φωνητικών εντολών.

Hyundai Kona Electric

Την ίδια στιγμή, αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο «μπουκέτο» συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης του αυτοκινήτου – ο λόγος για το γνωστό Hyundai SmartSense. Πλέον και για πρώτη φορά διαθέσιμα είναι τα συστήματα Blind-Spot Collision Avoidance Assist (BCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), Safe Exit Warning (SEW) και Rear Seat Alert (RSA). Επίσης, οι πίσω επιβάτες έχουν τώρα τη δυνατότητα να απολαύσουν τις υπηρεσίες των θερμαινόμενων καθισμάτων καθώς και μιας έξτρα θύρας USB.

Hyundai Kona Electric

Από εκεί και πέρα, το «φρεσκαρισμένο» Kona Electric συνεχίζει να διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η μικρότερη εκ των δύο διατίθεται με μπαταρία 39,2 kWh και ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 136 ίππων που προσφέρει αυτονομία 304 χλμ. με μια φόρτιση και τελική ταχύτητα 155 χλμ./ώρα. Η μεγαλύτερη εφοδιάζεται με μπαταρία 64 KWh και ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 204 ίππων, με το όλο «πακέτο» να εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 167 χλμ./ώρα και αυτονομία που διαμορφώνεται τώρα στο πρωτόκολλο WLTP στα 482 χλμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ