Επικαιρότητα Κόσμος

Η Hyundai αυξάνει τη διαθεσιμότητα του Kona Electric στην Ευρώπη

Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση του μοντέλου, η Hyundai αποφάσισε να αυξήσει τη διαθεσιμότητα του Kona Electric στη γηραιά ήπειρο ενισχύοντας έτι περαιτέρω την παραγωγική διαδικασία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κορεάτικη εταιρεία, η διαθεσιμότητα του Hyundai Kona Electric πρόκειται να τριπλασιαστεί στην Ευρώπη την προσεχή περίοδο. Έτσι, από τον επόμενο κιόλας Μάρτιο το ηλεκτρικό «μικρό» SUV της κορεάτικης εταιρείας θα κατασκευάζεται ταυτόχρονα και στις εγκαταστάσεις της Hyundai Motor Manufacturing που βρίσκονται στην Τσεχία. Παράλληλα, η εταιρεία θα «ενδυναμώσει» τη διαθεσιμότητα του μοντέλου από τις υφιστάμενες κατασκευαστικές δομές του που έχουν την έδρα τους το Ulsan της Ν. Κορέας.

Θυμίζουμε ότι το Kona Electric είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις – στην πρώτη ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 135 ίππων και στη δεύτερη 204 ίππους. Η μπαταρία των 39,2 kWh του «μικρού» Kona Electric εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Hyundai, αυτονομία της τάξης των 300 χλμ. με βάση τον Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP), ενώ στο «μεγάλο», το οποίο εφοδιάζεται με μπαταρία 64 kWh (ιόντων λιθίου και εδώ), το νέο SUV των Κορεατών είναι σε θέση να διανύσει αποστάσεις μήκους έως και 470 χλμ.

Ο χρόνος για μια πλήρη φόρτιση στην πρώτη περίπτωση ανέρχεται στις 6 ώρες και 10 λεπτά, ενώ στη δεύτερη στις 9 ώρες και 40 λεπτά. Σε ταχυφορτιστή, όμως, 100 kW, αμφότερες οι μπαταρίες μπορούν να ανακτήσουν το 80% της ενέργειάς τους σε μόλις 54 λεπτά.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες των Κορεατών, μέσα στο 2020 η Hyundai θα διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά περί τα 80.000 οχήματα μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των Kona Electric, Ioniq Electric και Nexo FCEV.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου