top icon
Επικαιρότητα

Η Hyundai παρουσιάζει ηλεκτρικό σκούτερ με αυτονομία 20 χλμ. (+video)

Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της Hyundai θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα μελλοντικά οχήματα της εταιρίας.

Η Hyundai Motor δημιούργησε ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ βασιζόμενη στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας  (CES) το 2017.

Η Hyundai Motor σχεδιάζει να προσφέρει first-και last-mile mobility μέσω της ενσωμάτωσης του σκούτερ στα μελλοντικά οχήματά της. Όταν τοποθετείται σε ένα όχημα, το σκούτερ φορτίζεται αυτόματα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το νέο ηλεκτρικό Scooter διαθέτει πίσω κίνηση, μεγάλη μπαταρία λιθίου και κομψά εμπρός και πίσω φώτα. Η μετατόπιση της κίνησης του νέου μοντέλου του 2019 από τον εμπρός στον πίσω τροχό, αναβαθμίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια, καθώς τοποθετεί το βάρος κοντά στο πίσω μέρος. Επιπλέον, οι μηχανικοί του Ομίλου έχουν προσθέσει ανάρτηση στον μπροστινό τροχό για να παρέχουν ομαλότερη οδήγηση, ακόμη και σε τραχιές επιφάνειες.

Ο κ. Dong Jin Hyun, Head του Hyundai Motor Group Robotics Team, δήλωσε:

«Πρόκειται για  προσωπικό σκούτερ που είναι τοποθετημένο στο όχημα, το οποίο θα μπορούσε να παρουσιαστεί στα μελλοντικά οχήματα της Hyundai Motor Group. Θέλουμε να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας όσο το δυνατόν πιο άνετη και ευχάριστη. Το προσωπικό ηλεκτρικό σκούτερ συμβάλλει παράλληλαστη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπομπών ρύπων στα κέντρα των πόλεων».

Hyundai

Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού σκούτερ της Hyundai Motor Group διαθέτει μπαταρία λιθίου 10,5 Ah. Αυτό επιτρέπει στο σκούτερ να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ/ώρα και επαρκεί για να τροφοδοτήσει το σκούτερ για περίπου 20 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Το σκούτερ είναι φορητό και ζυγίζει περίπου 7,7 κιλά. Ο μοναδικός και συμπαγής σχεδιασμός του με τριπλή αναδίπλωσητο καθιστά ελαφρύτερο και πιο συμπαγές από οποιοδήποτε παρόμοιο προϊόν. Ενισχύοντας περαιτέρω την ευκολία στη χρήση του, διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη που δείχνει την κατάσταση της μπαταρίαςκαι την ταχύτητα, ενώ για τη νυχτερινή οδήγηση το νέο σκούτερ είναι εξοπλισμένο εμπρός με δύο προβολείς LED και δύο πίσω φανούς.

Ο Όμιλος σχεδιάζει μελλοντικά να εγκαταστήσει ένα σύστημα πέδησης ανανεώσιμης ενέργειας για να αυξήσει την εμβέλεια του σκούτερ κατά 7%.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα της συμβουλευτικής εταιρείας McKinsey & Company η αγορά “Last Mile Mobility” στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα αναμένεται να αυξηθεί στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Ένα σχετικό βίντεο από την Hyundai Motor Group παρουσιάζει τη χρήση του ηλεκτρικού σκούτερ και αναδεικνύει το πώς οι ζωές μας θα μπορούσαν να αλλάξουν στην επερχόμενη εποχή της κινητικότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ