top icon
Επικαιρότητα

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class του Arnold Schwarzenegger

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια μας αποδεικνύει και εμπράκτως τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του.

Το πάθος του Arnold Schwarzenegger για τα θηριώδη off road οχήματα είναι γνωστή. Αν μη τι άλλο, σε όλους εκείνους που κατά καιρούς «ακολουθούν» τον πρώην ηθοποιό, που στα 69 πλέον χρόνια του προτάσσει με κάθε σχεδόν εμφάνιση και δραστηριότητά του ένα lifestyle άμεσα συνυφασμένο με την οικολογία. Σε μια προσπάθεια να συνδυάσει τις δύο αυτές… αγάπες του, ο διάσημος «Terminator» θέλησε να μετατρέψει την προσωπική του Mercedes G-Class σε ηλεκτρική με τη βοήθεια της αυστριακής Kreisel Electric, μιας μικρής και ανερχόμενης start-up εταιρείας, η οποία εστιάζει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και συσσωρευτών ενέργειας.

Στην περίπτωση μας τη θέση του θερμικού κινητήρα αλλά και του «παραδοσιακού» ρεζερβουάρ υγρού καυσίμου έχει καταλάβει μια συστοιχία μπαταριών 80 kWh που εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Kreisel Electric, αυτονομία κίνησης της τάξης των 300 χλμ. Η μπαταρία ζυγίζει περί τα 510 κιλά και συνδυάζεται μ' έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 490 ίππους. Σύμφωνα με τον αυστριακό κατασκευαστή, η ηλεκτροκίνητη G-Class του Arnold Schwarzenegger έχει τελική ταχύτητα 183 χλμ./ώρα, με την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 5,6 δλ.

Όπως είναι προφανές, το όλο εγχείρημα ολοκληρώθηκε για λόγους… επίδειξης των τεχνολογικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Kreisel Electric και όχι με κίνητρο η συγκεκριμένη G-Glass να μπει στο μέλλον σε «κανονικούς» ρυθμούς παραγωγής και διάθεσης στο ευρύ κοινό._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ