top icon
Κόσμος

Η ηλεκτρική Mustang Mach-E «προσπέρασε» σε παραγωγή τις συμβατικές εκδόσεις της

Η παραγωγή της ηλεκτρικής Mustang Mach-E ξεπέρασε μέσα στο 2021 εκείνη των συμβατικών μοντέλων της οικογένειας.

Η Ford κατέκτησε ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια εξηλεκτρισμού της παράγοντας από τις αρχές του 2021 μέχρι σήμερα περισσότερες Mustang σε σχέση με τις εκδόσεις του εμβληματικού μοντέλου της μπλε οβάλ εταιρείας που κινούνται με την αρωγή βενζινοκινητήρων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στην τρέχουσα χρονιά η Ford έχει κατασκευάσει 27.816 αντίτυπα της νέας Mustang Mach-E στο εργοστάσιό της στο Μεξικό σε σύγκριση με τις 26.089 μονάδες των κουπέ και κάμπριο εκδόσεων του μοντέλου στη μονάδα παραγωγής οχημάτων που διατηρεί ο Νο 2 κατασκευαστής των ΗΠΑ στο Μίσιγκαν.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία προσβλέπει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καταλαμβάνουν μερίδιο επί του συνόλου των πωλήσεων της μάρκας της τάξης του 40% έως το 2030.

Θέλοντας να ενισχύσει το «κύμα» εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η Ford αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ότι οι επενδύσεις της στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025 θα αυξηθούν κατά 36% φτάνοντας σε απόλυτα νούμερα τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ford Mustang Mach

Η νέα Mustang Mach-E

Η Mustang Mach-E ξεκίνσε να διατίθεται στα τέλη του περασμένου έτους και μέχρι στιγμής είναι το best-seller μοντέλο στην αγορά της Νορβηγίας τον περασμένο μήνα. Στις ΗΠΑ, όπου η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης εξελίσσεται με πιο αργούς ρυθμούς, οι πωλήσεις των συμβατικών Mustang σε σχέση με εκείνες της ηλεκτρικής Mach-E ακολουθούν την αναλογία 3 προς 1.

«Η Mach-E αποδεικνύεται πιο ‘δυνατή’ σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, οπότε έχουμε εξαντλήσει πλήρως το στοκ αυτοκινήτων», δήλωσε ο Jim Farley στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του ηλεκτρικού F-150 Lightning.

Και προσέθεσε:

«Αυτή τη αναμονή η αναμονή για την Mach-E στις ΗΠΑ είναι αρκετοί μήνες».

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ που πλήττει αυτή τη στιγμή ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία έπαιξε το δικό της ρόλο ώστε η νέα Mach-E να «προσπεράσει» σε παραγωγή την «παραδοσιακή» Mustang. Επ’ αυτού, ο Jim Farley δήλωσε ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στα νεότερα μοντέλα της, όπως η Mach-E και το Bronco.

«Προστατεύσαμε σκόπιμα τις μοντέλα που λανσάρουμε – όπως τα Bronco, Bronco Sport, Mach-E και F-150», δήλωσε ο Jim Farley.

Mustang Mach-E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Ford
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ