top icon
Κόσμος

Η ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre σε χιόνι και πάγο

Η Rolls-Royce Spectre, η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της βρετανικής εταιρείας, δοκιμάζεται σε χιόνι και πάγο εν όψει της προετοιμασίας της προκειμένου να είναι διαθέσιμη το 2023.

Η Rolls-Royce αγκαλιάζει και επισήμως πλέον το κύμα εξηλεκτρισμού έχοντας ανακοινώσει και αυτή με τη σειρά της ότι το 2030 η πολυτελής μάρκα με την βρετανική καταγωγή και παράδοση θα είναι πλήρως ηλεκτρική.

Στα πλαίσια διαβεβαιώσεων της τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του πρώτου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, το οποίο θα ονομάζεται Spectre και θα παρουσιαστεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Όπερ και εγένετο.

Rolls-Royce Spectre

Η νέα Rolls-Royce Spectre υιοθετεί ένα κλασσικού τύπου κουπέ αμάξωμα, παρόμοιο με εκείνο της αντίστοιχης έκδοσης της Wraith, προτάσσοντας έναν αεροδυναμικό συντελεστή της τάξης του 0,26 – κι αυτό παρά τους τροχούς των 23 ιιντσών. Η Spectre, αντί να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CLAR (Cluster Architecture) του BMW Group που υιοθετούν οι νέες, αμιγώς ηλεκτροκίνητες i4 και iX, θα βασίζεται στο αλουμινένιο δάπεδο Architecture of Luxury που χρησιμοποιούν σήμερα οι Phantom και Cullinan.

Rolls-Royce Spectre

Όπως εξηγούν οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας, η ως άνω πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από την αρχή προκειμένου να φιλοξενεί και ηλεκτρικές μονάδες, πέραν των V12 κινητήρων εσωτερικής καύσης που έχει εξελίξει η μητρική BMW.

Η Rolls-Royce έχει αυτή τη στιγμή ολοκληρώσει μόλις το 25% του προγράμματος εξέλιξης της Spectre σε πραγματικές συνθήκες, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί ύστερα από την κάλυψη 2.500.000 χιλιομέτρων σε όλες τις συνθήκες – απόσταση που προσομοιώνει 400 χρόνια χρήσης του οχήματος.

Προς το παρόν, η βρετανική εταιρεία δεν ανακοινώνει στοιχεία που σχετίζονται με τις τεχνικές και… ηλεκτρικές περγαμηνές της νέας Spectre που αναμένεται να λανσαριστεί το 2023.

Rolls-Royce Spectre

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rolls-Royce Spectre
  • Rolls-Royce Spectre
  • Rolls-Royce Spectre
  • Rolls-Royce Spectre
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ