top icon
Επικαιρότητα

Η Ιnfiniti περνάει τον Ατλαντικό…

Άγνωστη ακόμη στους περισσότερους, η θυγατρική της Nissan στις ΗΠΑ έρχεται τώρα και στην γηραιά ήπειρο. Οπως η Lexus στον όμιλο της Toyota, έτσι και η Infiniti αποτελεί τη μάρκα αυτοκινήτων κύρους της Nissan. Μέχρι στιγμής τα μοντέλα της εν λόγω εταιρείας απευθύνονταν κυρίως στην αμερικανική αγορά, λόγω του μεγάλου κυβισμού των μοντέλων που παρήγαγε.
 
Οι εποχές όμως άλλαξαν και η ευρωπαϊκή αγορά δείχνει αρκετά φιλόξενη σε αυτοκινητιστικές προτάσεις υψηλού κυβισμού. Έτσι λοιπόν και η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την πρωτοβουλία της να επεκταθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, με την έναρξη λειτουργίας γραφείων της στην Ελβετία στις αρχές του ερχόμενου έτους, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στους δημοσιογραφικούς κύκλους εδώ και τρία σχεδόν χρόνια. Παράλληλα ανακοίνωσε πως στην ευρωπαϊκή αγορά σε πρώτη φάση θα διατίθενται τέσσερα μοντέλα.
 
Μεταξύ αυτών και το EX35, μια νέα πρόταση στα οχήματα ελευθέρου χρόνου που σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας προσβλέπει να αποτελέσει τον τρίτο «παίκτη» μεταξύ των BMW X3 3.0 και του Audi A4 3.2 quattro avant.
 
Ως γίνεται αντιληπτό από αυτή τη θέση των στελεχών της εταιρείας, το EX35 τόσο από αισθητικής όσο και από πρακτικής απόψεως θα βρίσκεται κάπου μεταξύ των όσων προσφέρουν τα δύο ανταγωνιστικά προς αυτό μοντέλα των γερμανών κατασκευαστών.
 
Το 3,5 λίτρων V6 μηχανικό σύνολο ισχύος 290 ίππων που κινεί το νέο μοντέλο της Infiniti πλαισιώνεται από ένα πλήρες ανέσεων και τεχνολογικών πρωτοτυπιών πακέτο καθιστώντας το EX35 ένα άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο.
 
Μάλιστα αν λάβει κανείς υπ’ όψιν και ότι σχεδιαστικά το αυτοκίνητο αποτελεί τομή, καθώς συνδυάζει χαρακτηριστικά κουπέ αμαξώματος και ικανότητες οχήματος ελευθέρου χρόνου, το όλο σύνολο είναι ακόμη πιο ελκυστικό._A.Γ.
 
INFINITI X35
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: V6
Κυβισμός: 3.498 κ.εκ.
Ισχύς: 290 ίπποι στις 6.200 σ.α.λ.
Ροπή: 37 χλγμ. στις 4.800 σ.α.λ.
Κιβώτιο ταχυτήτων: αυτόματο 5 σχέσεων
Μετάδοση κίνησης: στους τέσσερις τροχούς
Μήκος: 4.631 χλστ.
Πλάτος: 1.803 χλστ.
Ύψος: 1.589 χλστ.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ