top icon
Επικαιρότητα

Η Jaguar Land Rover στη μάχη ενάντια στον COVID-19

Η συνεισφορά της Jaguar Land Rover στην προσπάθεια καταπολέμησης του νέου κορονοϊού είναι ποικιλόμορφη, καθώς περιλαμβάνει από παραχώρηση αυτοκινήτων για υγειονομικούς σκοπούς μέχρι παραγωγή προστατευτικών μασκών.

Η Jaguar Land Rover προέβη σε μια σειρά από ενέργειες, ώστε να βοηθήσει από την πλευρά της στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτές οι ενέργειες, περιλαμβάνουν τόσο την παραχώρηση οχημάτων για υγειονομική χρήση, όσο και την κατασκευή μασκών που παραχωρούνται σε Εθνικά Συστήματα Υγείας.

Αναλυτικά, η Jaguar Land Rover έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

– Διάθεση 308 αυτοκινήτων παγκοσμίως, για υποστήριξη των οργανισμών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

– Υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού και υπηρεσιών σε Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότιο Αφρική, Ολλανδία και Ρωσία, με 90 αυτοκίνητα Jaguar και Land Rover

– Στήριξη του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού με 164 αυτοκίνητα.

– Επιπλέον, αυτών, έχουν προσφερθεί 105 οχήματα, για μεταφορά φαρμάκων ή τροφίμων, ασθενών που χρίζουν μετακίνησης από και προς κάποιο νοσοκομείο, καθώς και για την ευρύτερη υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) σε ανάγκες της πρώτης γραμμής.

– Παραγωγή και χορήγηση προστατευτικών μασκών που εγκρίθηκαν από το Βρετανικό Σύστημα Υγείας, έχοντας ως στόχο  την παραγωγή 5.000 μασκών ανά εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο

– 14 αυτοκίνητα Jaguar και Land Rover χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία ασθενοφόρων West Midlands Ambulance Service University NHS Foundation Trust για την εξέταση του προσωπικού που απομονώθηκε με συμπτώματα κορωνοϊού. Χάρη σε αυτόν τον έλεγχο, η υπηρεσία ασθενοφόρων στηρίζει το προσωπικό που νοσεί, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους είναι σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς να επιστρέψουν στα καθήκοντα της πρώτης γραμμής 

– Για τη στήριξη της υπηρεσίας κατ’ οίκον εξετάσεων που προσφέρονται από τις Υγειονομικές Αρχές της Βρετανίας, έχουν παρασχεθεί οχήματα Land Rover Discovery στο Prometheus Medical UK.

– Για να στηρίξει τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας της Βραζιλίας, η Jaguar Land Rover παράγει τώρα προστατευτικές μάσκες στη μονάδα που βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο

– Οχήματα Jaguar έχουν παραχωρηθεί για το φιλανθρωπικό έργο της StreetGames, η οποία στηρίζει τον ευάλωτο νεαρό πληθυσμό που διατρέχει κίνδυνο λόγω πείνας, απομόνωσης και αδράνειας.

– Οι εργαζόμενοι στο Solihull προσφέρουν 17.000 λίρες στις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Οι δωρεές θα στηρίξουν την Γραμμή υποστήριξης για νέους της NSPCC και την AgeUK, βοηθώντας χιλιάδες ευάλωτα παιδιά και ηλικιωμένους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Jaguar Land Rover

Ο Finbar McFall, Διευθυντής Εμπειρίας Πελατών της Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, των πελατών μας και των οικογενειών τους εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητά μας. Ως εταιρεία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας αυτοκίνητα, χρηματικές δωρεές και τεχνογνωσία».

«Αυτήν την εβδομάδα ξεκινήσαμε την παράδοση προστατευτικών μασκών που παρήχθησαν με 3D εκτυπωτές, οι οποίες αναπτύχθηκαν με το NHS για το προσωπικό της πρώτης γραμμής. Έχουμε επίσης προμηθεύσει 150 επιπλέον αυτοκίνητα παγκοσμίως στους συνεργάτες μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων τα 105 παρασχέθηκαν στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που διατέθηκαν σε μεγαλύτερο από 300. Στην 65ετή συνεργασία μας με τον Ερυθρό Σταυρό δεν βιώσαμε ποτέ κρίση τέτοιας εμβέλειας. Είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε πως οι συνδυασμένες προσπάθειές μας κάνουν πραγματικά τη διαφορά, βοηθώντας τους πιο ευάλωτους κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας πανδημίας».

Ο Simon Lewis, Επικεφαλής Αντιμετώπισης Κρίσεων του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που λαμβάνουμε άλλα 105 οχήματα Land Rover που θα μας επιτρέψουν να έρθουμε σε επαφή με περισσότερους ανθρώπους από ότι ήταν δυνατό πριν, μέσω των προγραμμάτων μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς περιόδου, προτεραιότητά μας είναι να στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα άτομα. Μέσω των τοπικών μας ομάδων, προσεγγίζουμε όσους απομονώνονται για να βεβαιωθούμε ότι δεν αντιμετωπίζουν αυτή την κρίση μόνοι τους. Χρησιμοποιούμε αυτά τα οχήματα για να παρέχουμε πρακτική βοήθεια, όπως για παράδειγμα τακτικό εφοδιασμό τροφίμων και φαρμάκων και παροχή μεταφοράς ασθενών για να βοηθήσουμε άτομα να πάνε προς και από το νοσοκομεία στα επείγοντα ραντεβού».

Ο Glen Burley, Διευθύνων Σύμβουλος του South Warwickshire NHS Foundation Trust, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στην Jaguar Land Rover για την ευγενική δωρεά των προστατευτικών μασκών, που θα βοηθήσουν το προσωπικό μας στην πρώτη γραμμή στην καταπολέμηση του COVID-19. Η καινοτομία από τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς βοηθά το NHS να διατηρεί το προσωπικό μας ασφαλές και προστατευμένο, ενώ παράλληλα φροντίζει τους ασθενείς μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ