Επικαιρότητα Κόσμος

Η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε εκείνη της Daimler

Σύμφωνα με τις χθεσινές τιμές κλεισίματος των διεθνών χρηματαγορών, η Tesla έχει αξία 63,2 δις $ και η Daimler 62,9 δις $.

Με το κλείσιμο των διεθνών αγορών χθες, η αποτίμηση της Tesla ξεπέρασε ελαφρώς εκείνη της Daimler, παρά το γεγονός ότι η τελευταία παραμένει μέχρι και σήμερα μία εταιρεία με κέρδη και - φυσικά - με μεγαλύτερη εμπορική δυναμική και ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Tesla, σε αντίθεση με τους πολλούς mainstream ανταγωνιστές της στην παγκόσμια βιομηχανία, δεν είναι απλώς μια αυτοκινητοβιομηχανία αλλά παράλληλα μια πραγματική αυτοκρατορία στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με τις τιμές των μετοχών των Tesla και Daimler της 4ης Δεκεμβρίου, η αμερικάνικη εταιρεία αποτιμάται στα 63,2 δις δολάρια και η γερμανική στα 62,9 δις δολάρια. Μακράν πρώτη, βέβαια, παραμένει η Toyota, με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 171,1 δις δολαρίων και δεύτερη η VW, με 82,44 δις δολάρια. Πίσω από τις Tesla και Daimler, σύμφωνα πάντα με τις χθεσινές τιμές των μετοχών κάθε εταιρείας, κατατάσσονται οι BMW (55 δις $), GM (52,2 δις $), Ford (37,3 δις %) και FCA (26,8 δις $)._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου