top icon
Επικαιρότητα

Η Kia επενδύει 70 εκατ. € στο εργοστάσιό της στη Σλοβακία

Η μονάδα κατασκευής οχημάτων και κινητήρων της Kia στη Σλοβακία αναβαθμίζεται με στόχο την παραγωγή μονάδων κίνησης νέας γενιάς.

Η επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ της Kia στη μονάδα της που βρίσκεται στη Zilina της Σλοβακίας θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να παράγει επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε τέσσερις διαφορετικές γραμμές παραγωγής, νέους βενζινοκινητήρες μικρής χωρητικότητας που θα είναι συμβατοί με την υβριδική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του γνωστού πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων της οικογένειας Smartstream της μάρκας.

Στην παλέτα των μονάδων που θα κατασκευάζονται στη Zilina περιλαμβάνονται επίσης ο νέος 1.500άρης της σειράς Kappa και ο 1.600άρης της γενιάς Gamma. Οι τετρακύλινδροι αυτοί κινητήρες θα αποτελέσουν τα εφαλτήριο για την Kia για τον εξηλεκτρισμό της μάρκας, με τον πρώτο να ενσωματώνει το mild hybrid σύστημα των 48V της Kia (EcoDynamics+) και τον δεύτερο υβριδικά συστήματα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα.

Kia Zilina Plant

Και οι δύο αυτές μονάδες έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας στην Namyang της Κορέας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος 1.500άρης αντικαθιστά τον αντίστοιχο 1.400άρη στη γκάμα της Kia είναι κατά 7% πιο οικονομικός με υψηλότερη κατά 4,5% ροπή και μεγαλύτερη κατά 14% ισχύ (από 140 σε 160 ίππους).

Και οι δύο κινητήρες ενσωματώνουν όλες τις πρόσφατες τεχνολογικές κατακτήσεις της εταιρείας. Όπως η τεχνολογία Continuously Variable Valve Duration (CVVD) και το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων χαμηλής πίεσης (LP-EGR). Θυμίζουμε ότιτο CVVD ελέγχει τη διάρκεια κατά την οποία οι βαλβίδες του κινητήρα ανοίγουν και κλείνουν, ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες οδήγησης, την ώρα που το σύστημα LP-EGR είναι ενεργό σε χαμηλότερους ρυθμούς περιστροφής μειώνοντας τα φαινόμενα πρόωρης πρόωρη καύση ή τα knocks στον κινητήρα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι κινητήρες διαθέτουν επίσης μπεκ υψηλότερης πίεσης και φίλτρα σωματιδίων (GPF) για μειωμένες εκπομπές σωματιδίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ