top icon
Επικαιρότητα

Η Kia εξελίσσει μια νέα γενιά στρατιωτικών οχημάτων

Η Kia αποκαλύπτει σήμερα τα σχέδιά της για την εξέλιξη μιας καινούργιας πλατφόρμας για χρήση στη νέα γενιά των στρατιωτικών της οχημάτων.

Η Kia ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή μιας νέας γενιάς οχημάτων για στρατιωτική χρήση εντός του τρέχοντος έτους με στόχο την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των πρωτοτύπων τους από την κορεατική κυβέρνηση μέσα στο 2021. Στόχος της Kia είναι να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα ευρείας κλίμακας για την εξέλιξη και παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων που θα αντικαταστήσουν τα «τρέχοντα» στις κατηγορίες των 2,5 και 5 τόνων, καθώς και τη δημιουργία αλεξίσφαιρων οχημάτων στην κλάση των 5 τόνων.

Τα εν λόγω οχήματα θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα και θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες τεχνολογίες, όπως ABS, Anti-Spin Regulator (ASR), Rear Parking Assist, Around View Monitor, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και θερμαινόμενα καθίσματα, παίρνοντας κίνηση από έναν κινητήρα ντίζελ με χωρητικότητα 7,0 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο. Στο μέλλον η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να εξοπλίσει τα εν λόγω οχήματα και με συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Επιπλέον, η Kia διερευνά τις δυνατότητες χρήσης στα μελλοντικά στρατιωτικά της οχήματα της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.

Kia Military Vehicles

Σύμφωνα με την Kia, η κατασκευή μιας νέας πλατφόρμας πάνω στην οποία θα «πατούν» τα εν λόγω οχήματα θα επιτρέψει την εξέλιξη στο μέλλον πολλών ακόμα εκδόσεων και παραλλαγών – όπως οχήματα που θα είναι εξοπλισμένα με οπλικά συστήματα.

Τα All-Terrain Vehicles που έχει ήδη εξελίξει, παρουσιάσει και διαθέσει η Kia δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά και σε διάφορους άλλους τομείς της βιομηχανίας, καθώς και για λόγους… ψυχαγωγίας, υιοθετώντας το πλαίσιο του σκληροτράχηλου Kia Mohave.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kia έχει κατασκευάσει έως τώρα μια γκάμα οχημάτων για τον στρατό της Κορέας – και όχι μόνο – συμπεριλαμβανομένων οχημάτων στις κατηγορίες των 0,25, 1,25, 2,5 και 5 τόνων. Μέχρι σήμερα, η Kia έχει φέρει στο φως 9 τύπους μοντέλων και 100 περίπου εκδόσεις τους, παράγοντας συνολικά 140.000 στρατιωτικά οχήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ