top icon
Επικαιρότητα

Η Kia μας δείχνει για πρώτη φορά το νέο Ceed SUV

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το πρώτο σκίτσο της SUV εκδοχής του νέου Ceed που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Η κατηγορία των C-SUV έχει… συγκινήσει κάθε κατασκευαστή από Δύση και Ανατολή, κυρίως χάρη στην υψηλή δημοτικότητα της σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, το «ρεύμα» αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Kia, η οποία μέσα στο τρέχον έτος αναμένεται να αποκαλύψει τη δική της εκδοχή πάνω στο θέμα «SUV» βασιζόμενη στη «μαγιά» των 5θυρων – και όχι μόνο – εκδοχών του μικρομεσαίου Ceed.

Από τη μία και μόνη φωτογραφία-σκίτσο που σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Κορεάτες, πολλά συμπεράσματα για τη σχεδιαστική φυσιογνωμία της έκδοσης δεν μπορούν να εξαχθούν. Ωστόσο, παρατηρώντας το χρυσαφί «σκαρίφημα» του μοντέλου εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως το νέο X-Ceed, όπως πιθανόν θα ονομάζεται το τέταρτο, μετά τα Ceed, Ceed Sportwagon και ProCeed, μέλος της οικογένειας, θα διαθέτει μια αρκετά χαμηλή διαμόρφωση οροφής και αρκετές καμπύλες επιφάνειες στο πίσω μέρος.

Επ’ αυτού, ο αντιπρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος της Kia Ευρώπης, Gregory Guillaume, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου θα είναι κάτι το διαφορετικό σε σχέση με ό,τι έχετε δει στην οικογένεια Ceed. Ο σχεδιασμός του θα είναι η επόμενη μεγάλη έκπληξη από την Kia».

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει κανένα στοιχείο αναφορικά με το ποιες θα είναι οι κινητήριες μονάδες του αυτοκινήτου, ούτε και για τον ακριβή χρόνο της πρεμιέρας του. Ωστόσο, ως προς το πρώτο, ασφαλές είναι να εικάσει κανείς πως κάτω από το καπό του θα βρίσκεται η γνωστή οικογένεια βενζινοκινητήρων της Kia στα 1,0 και 1,4 λίτρα, καθώς και η αντίστοιχη πετρελαιοκίνητη Smartstream στα 1,6 λίτρα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ