top icon
Επικαιρότητα

Η κινεζική Great Wall θέλει να αγοράσει την FCA

Γιατί όπου υπάρχει καπνός, τελικά, υπάρχει και φωτιά.

Με πρόσφατη ανάρτησή μας στις 14 Αυγούστου (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο ενδιαφέρον που δείχνουν εδώ και καιρό μεγάλοι κατασκευαστές από την Κίνα να αγοράσουν τμηματικά ή και ολόκληρη την Fiat Chrysler Automobiles σε μια εμφανή προσπάθειά τους όχι μόνο να πατήσουν… πόδι στις πάντοτε σημαντικές για τις ίδιες αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά και να «ευθυγραμμιστούν» με τις εγχώριες κυβερνητικές πιέσεις για επέκταση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων εκτός της γεωγραφικής επικράτειας της χώρας.

Μια μόλις εβδομάδα μετά, η κινεζική Great Wall, μέσω δηλώσεων εκπροσώπων της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έρχεται να επιβεβαιώσει το εν λόγω ρεπορτάζ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η εταιρεία «έχει σαφή πρόθεση να εξαγοράσει την Fiat Chrysler Automobiles». Θυμίζουμε πως η Great Wall, η οποία ιδρύθηκε το 1984, είναι σήμερα η κυρίαρχη δύναμη στην κατηγορία των SUV μοντέλων στην Κίνα.

Όπως είναι φανερό, το ενδιαφέρον της Great Wall εστιάζεται πρωτίστως, αν όχι αποκλειστικά, στην «απορρόφηση» της Jeep, κίνηση που εφόσον υλοποιηθεί θα καταστήσει τον κινεζικό αυτοκινητικό κολοσσό ως μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο στα πλαίσια της πιο δυναμικής και αναπτυσσόμενης κατηγορίας οχημάτων του πλανήτη.

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει αν η Great Wall «στοχεύει» μόνο στην Jeep ή και στις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου FCA, τις Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Lancia, Maserati και Ram.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή, η FCA είναι αναμφίβολα μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για τους ανθρώπους της Great Wall, πολλώ δε μάλλον με δεδομένο ότι η κινεζική επίσης Geely ήδη έχει στην «κατοχή» της την σουηδική Volvo, τις βρετανικές London Taxi και Lotus, καθώς και την μαλαισιανή Proton._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ