top icon
Επικαιρότητα

Η Lamborghini αναστέλλει τη λειτουργία στο εργοστάσιο, προληπτικά μέτρα και από την FCA

Στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού, οι ιταλικές – και όχι μόνο – αυτοκινητοβιομηχανίες παίρνουν η μία μετά την άλλη έκτακτα μέτρα προκειμένου να συμβάλουν και αυτές στην προστασία των εργαζομένων τους αλλά και στον περαιτέρω περιορισμό της διάδοσης του διαβόητου πλέον ιού.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Lamborghini αποφάσισε να βάλει φρένο στη μονάδα παραγωγής που διατηρεί στη Sant’Agata της Ιταλίας, στα περίχωρα της Μπολόνια, για διάστημα δύο εβδομάδων.

«Το μέτρο αυτό είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και υψηλής ευαισθησίας απέναντι στο λαό μας, στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση προκειμένου να αντιδράσουμε γρήγορα και ευέλικτα σε συνεργασία με τους ανθρώπους μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στη γραπτή του δήλωση ο CEO της εταιρείας, Stefano Domenicali.

Η Κίνα αποτελεί για τη Lamborghini τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, με την ιταλική εταιρεία να ταξινομεί σε αυτή πέρσι 770 οχήματα. Στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η αγορά των ΗΠΑ, στην οποία η Lamborghini διέθεσε πέρσι σχεδόν 2.400 νέα αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή, αντίστοιχη είναι η κινητοποίηση και στη Fiat Chrysler Automobiles, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιταλία, που ως γνωστόν πλήττεται ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο CEO του αμερικανο-ιταλικού ομίλου, Mike Manley, τόσο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όσο και στη γείτονα χώρα, εφαρμόζεται το μέτρο της απομακρυσμένης εργασίας. Την ίδια στιγμή, επιπλέον μέτρα προστασίας λαμβάνονται και για τους εργαζόμενους και στις μονάδες παραγωγής οχημάτων επί ιταλικού και αμερικανικού εδάφους.

«Σε πολλά εργοστάσιά μας έχουμε εφαρμόσει μεθόδους που εξασφαλίζουν μεγαλύτερες αποστάσεις στους εργαζομένους ανάμεσα στους σταθμούς εργασίας», δήλωσε ο Mike Manley.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ