top icon
Επικαιρότητα

Η Lamborghini Miura SV του Jean Todt στη Retromobile 2019

Η συγκεκριμένη Miura SV ανήκει στον Jean Todt και ύστερα από προσπάθειες 13 μηνών της Polo Storico, του τμήματος της Lamborghini που από το 2016 είναι υπεύθυνο για την «επαναφορά» των εμβληματικών μοντέλων της ιταλικής εταιρείας στην αρχική τους κατάσταση, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στην Retromobile 2019.

Ο πρόεδρος της FIA και πρώην CEO της Scuderia Ferrari, Jean Todt, παρέλαβε πριν λίγες μέρες στα πλαίσια της Retromobile 2019 το «νέο» του αυτοκίνητο: μια Lamborghini Miura SV, η οποία υποβλήθηκε εδώ και ένα σχεδόν χρόνο σε πλήρη «αποκατάσταση» με την αρωγή του τμήματος Polo Storico της ιταλικής εταιρείας από τη Σαντ’ Άγκατα.

Ένα από τα πλέον ενδιαφέρονται στοιχεία της ιστορίας του συγκεκριμένου τετράτροχού διαμαντιού, που πλέον «επανήλθε» στην κατάσταση στην οποία έφυγε από το εργοστάσιο το μακρινό πλέον 1972, είναι ότι ο αριθμός πλαισίου του (Νο 3673) χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε ένα άλλο αυτοκίνητο της ιταλικής φίρμας. Και συγκεκριμένα, σε μια κίτρινη Miura S του 1968.

Εντούτοις, όταν η τελευταία καταστράφηκε ολοσχερώς σε τροχαίο ατύχημα, η Lamborghini χρησιμοποίησε εκ νέου τον ίδιο ακριβώς αριθμό για τη γέννηση της εικονιζόμενης χρυσο-κόκκινης Miura SV, τέσσερα χρόνια αργότερα – αυτή, όπως αναφέρουν σήμερα οι ιθύνοντες της Polo Storico, ήταν μια συνηθισμένη τακτική τα χρόνια εκείνα που στόχο είχε την «ελάφρυνση» του νέου ιδιοκτήτη από τους αναμενόμενα υψηλούς εισαγωγικούς δασμούς και φόρους της νέας ταξινόμησης.

Η διαδικασία «αναστήλωσης» του Lamborghini Miura SV του Jean Todt διήρκησε 13 ακριβώς μήνες και αφορούσε, σε πρώτο στάδιο, στην πλήρη αποσυναρμολόγησή της. Εν συνεχεία, όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Polo Storico, προτεραιότητα δόθηκε τόσο στην επισκευή όσο και στην αποκατάσταση των επιμέρους μερών της, παρά στην αντικατάστασή τους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ