Επικαιρότητα Κόσμος

Η Lego κατασκεύασε από τουβλάκια μία McLaren Senna σε κλίμακα 1:1

Η Lego, η γνωστή εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών από τη Δανία, συνεργάστηκε με τη βρετανική φίρμα από το Woking της Μ. Βρετανίας κατασκευάζοντας μία κανονικών διαστάσεων McLaren Senna από σχεδόν 5.000 τουβλάκια.

Μπορεί να μην μπορεί κανείς να την οδηγήσει, εντούτοις η διαφορετική αυτή McLaren Senna διαθέτει «αληθινούς» τροχούς, κάθισμα οδηγού από carbon, κανονικά ποδοστήρια και τιμόνι, καθώς και κουμπί για την εκκίνηση του «κινητήρα». Με τη διαφορά, όμως, ότι ο ήχος που φτάνει στα αυτιά δεν είναι παρά ένα… ηχογραφημένο μήνυμα. Όσοι έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στην εικονιζόμενη Senna που κατασκεύασε ειδικά για τη McLaren Automotive το Lego Group, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τα λειτουργικά της φώτα, αλλά και να «παίξουν» με το infotainment με το οποίο εξοπλίζεται.

Το αυτοκίνητο-παιχνίδι αποτελείται από 467.854 διαφορετικά τουβλάκια Lego - ήτοι 200.000 επιπλέον σε σχέση με εκείνα που χρησιμοποίησε η εταιρεία από τη Δανία το 2017 για την κατασκευή μας αντίστοιχης 720S. Για την κατασκευή του οχήματος συνολικού βάρους 1,7 τόνων, υπάλληλοι και από τις δύο εταιρείες μοιρασμένοι σε… βάρδιες των 10 ατόμων εργάστηκαν για 2.725 στο σύνολο ώρες. Δηλαδή, εννέα φορές παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζονται οι εξειδικευμένοι μηχανικοί και εργαζόμενοι της McLaren για να κατασκευάσουν μία «κανονική» Senna. Τέλος, τόσο για το σχεδιασμό όσο και για την εξέλιξη της McLaren Senna Lego δαπανήθηκαν επιπλέον 2.210 ώρες._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου