top icon
Επικαιρότητα

Η Lexus εγκαταλείπει την υβριδική τεχνολογία

Όπως δηλώνουν οι ιθύνοντές της, το βάρος θα πέσει στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς και στις κυψέλες υδρογόνου.

Όπως ξεκαθάρισε με πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής της Lexus στη γηραιά ήπειρο, Alain Uyttenhover, το πολυτελές παρακλάδι της Toyota Motor Corp αναμένεται να εστιάσει την προσοχή του στο εγγύς μέλλον στις κινητήριες μονάδες μηδενικών εκπομπών αφήνοντας στο περιθώριο τη… μεσοβέζικη, όπως την χαρακτηρίζουν, πλην όμως ολοένα και πιο δημοφιλή ανά τον κόσμο, τεχνολογία των plug-in υβριδικών συστημάτων.

«Πολύ σύντομα θα πρέπει να πιάσουμε τα επίπεδα των 75 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ. Όταν αυτό θα συμβεί, τα υβριδικά δεν θα είναι αρκετά για να επιτευχθούν οι παραπάνω προδιαγραφές. Έτσι, αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα: να εισάγουμε την υβριδική τεχνολογία ή τα οχήματα με ηλεκτρικούς κινητήρες».

Και προσέθεσε:

«Όμως, δε είναι ανάγκη να έχουμε plugin υβριδικά αυτοκίνητα. Θα φτάσουμε στους στόχους και χωρίς αυτά».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Lexus αναμένεται στο προσεχές μέλλον να κάνει τα πρώτα προς αυτή την κατεύθυνση βήματα παρουσιάζοντας υδρογονοκίνητες ή αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις που θα βασίζονται στα μοντέλα LS και LC Coupe. Αργότερα, όταν το κόστος των ως άνω τεχνολογιών μειωθεί, τότε η εταιρεία θα «μεταφέρει» τις συγκεκριμένου τύπου μονάδες κίνησης και σε μικρότερα μοντέλα της γκάμας της._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ