top icon
Επικαιρότητα

Η Lotus επιβεβαιώνει την πρεμιέρα της ηλεκτρικής Type 130 μέσα στο 2019

Η βρετανική εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης ενός νέου ηλεκτρικού hypercar που φέρει την ονομασία Type 130.

Την έλευση ενός νέου ηλεκτρικού hypercar ανακοίνωσε η Lotus στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης – και αυτό όχι τυχαία, μιας και η κινεζική Geely αποτελεί πλέον την «κινητήρια δύναμη» για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία σημαντική είδηση για τη Lotus, μιας και η νέα και αμιγώς ηλεκτροκίνητη Type 130 θα είναι το πρώτο «πραγματικά» νέο μοντέλο για την εταιρεία του Norfolk εδώ και μία σχεδόν δεκαετία και φυσικά το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην 71ετή ιστορία της.

Όπως ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες της Lotus, το ολοκαίνουργιο αυτό μοντέλο θα αποκαλυφθεί, μαζί με τις πλήρεις λεπτομέρειες και προδιαγραφές του, στο Λονδίνο αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Το όνομα Type 130 έρχεται ως συνέχεια των αντίστοιχων ονομάτων που η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει σε ουκ ολίγα εγχειρήματά της. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα εξής:

Type 14 – Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με συνθετικό monocoque πλαίσιο (Elite, 1957)

Type 25 – Το πρώτο μονοθέσιο της F1 με monocoque πλαίσιο και το πρώτο που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 για λογαριασμό της Lotus (1963)

Type 72 – Το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο όλων των εποχών στην F1 και το σημείο αναφοράς στο σχεδιασμό των μονοθεσίων του θεσμού για πολλά χρόνια (πρωταθλητής το 1970, 1972 και 1973)

Type 78 – Το πρώτο μονοθέσιο της F1 που αξιοποίησε την αεροδυναμική επίδραση του ground effect (1977)

Type 88 – Το πρώτο μονοθέσιο της F1 από carbon  (1981)

Type 92 – Το πρώτο μονοθέσιο της F1 με ενεργή ανάρτηση (1983)

Type 111 – Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με συγκολλημένο πλαίσιο από αλουμίνιο (Elise, 1995)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ