top icon
Επικαιρότητα

Η Lotus στο φετινό Goodwood Festival of Speed

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Lotus στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Goodwood.

Η Lotus δεν έχασε και φέτος την ευκαιρία δίνοντας για μία ακόμα φορά δυναμικό  «παρών» στο φετινό Goodwood Festival o Speed. Εκτός από τα… προεόρτια για τη μεθαυριανή πρεμιέρα της νέας Lotus Evija, του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, η βρετανική φίρμα έφερε στο FoS 2019 μια αρμάδα αγωνιστικών μοντέλων του ένδοξου παρελθόντος της καθώς φυσικά και όλη την τρέχουσα γκάμα των πολιτικών της αυτοκινήτων.

Ανάμεσα στις ιδιαίτερες κατασκευές της βρετανικής εταιρείας που «παρέλασαν» στο φετινό Goodwood Festival of Speed ήταν η Type 25/R6, με την οποία ο Jim Clark έχει γράψει στο 1965 στο Goodwood Circuit χρόνο 1:20.4, η Lotus 72 (Chassis 5), την οποία οδήγησε για πρώτη φορά ο Emerson Fittipaldi το 1972, καθώς και η Lotus 49 (Chassis R10), την οποία οδήγησε στο φετινό FoS ο εγγονός του Graham Hill και γιο του Π.Π. της F1 Damon Hill, Josh Hill.

Η βρετανική εταιρεία που ίδρυσε ο Colin Chapman πριν από 71 χρόνια παρουσίασε επίσης στο Goodwood Festival of Speed 2019 και την Evora GT4 Concept, καθώς και όλα τα μοντέλα παραγωγής της γκάμας της: τις Elise, Exige και Evora.

«Το Goodwood Festival of Speed του 2019 ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα και συναρπαστικά εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν υπέροχο που ήρθαμε σε επαφή με τόσους πολλούς πελάτες και οπαδοί της Lotus προκειμένου να γιορτάσουμε τη μοναδική μας κληρονομιά αλλά και για να δούμε κλεφτά το μέλλον μας με τη νέα Lotus Evija», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Lotus, Phil Popham._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ