top icon
Επικαιρότητα

Η Mazda βάζει φρένο στα σχέδια για νέο «3 MPS» και αναβίωση του RX

Η Mazda δεν σκοπεύει να επεκταθεί στην κατηγορία των σπορ κατασκευών και για το λόγο αυτό αποκλείει τόσο την επάνοδο της έκδοσης MPS στη γκάμα του νέου «3», όσο και την πρεμιέρα ενός κουπέ μοντέλου με περιστροφικό κινητήρα.

Μιλώντας σε αυστραλιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες, εκεί όπου και αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες η τέταρτη γενιά του Mazda3, ο Πρόεδρος και CEO της Mazda, Akira Marumoto, απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενη το νέο «3» να αποκτήσει, κατά τα πρότυπα του παρελθόντος, μια σπορ έκδοση. «Η Mazda είναι ένας μικρός παίκτης και η ερώτηση είναι αν τα σπορ αυτοκίνητα είναι προτεραιότητα για αυτή, η απάντησή πως όχι. Επομένως, δεν σχεδιάζουμε μία έκδοση MPS στο μέλλον», δήλωσε ο Akira Marumoto

Κι αυτό, γιατί από εδώ και στο εξής η Mazda θα εστιάσει τις προσπάθειές της στο να καθιερωθεί ως μια εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τους καθιερωμένους ευρωπαίους ανταγωνιστές μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και της άνεσης της τρέχουσας σειράς μοντέλων, αντί να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται στο φως σε μια εποχή που η Mazda αυξάνει τις «εφαρμογές» του νέου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,5 λίτρων που διαθέτει, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη τελευταία γενιά του CX-9 και πλέον βρίσκεται κάτω από το καπό του Mazda6 και το CX-5.

Σε μια ακόμα… απογοητευτική αποκάλυψη για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της μάρκας, ο Akira Marumoto έβαλε φρένο επίσης και σε κάθε ελπίδα να δούμε στο εγγύς μέλλον ένα σπορ κουπέ μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα που θα βασίζεται στο εντυπωσιακό πρωτότυπο RX Vision που είδαμε για πρώτη φορά στο Τόκιο το 2015. Παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς ότι το εν λόγω πρωτότυπο παρουσιάστηκε προκειμένου οι Ιάπωνες να σφυγμομετρήσουν τις αντιδράσεις του κοινού απέναντι στο ενδεχόμενο αναβίωσης της σπορ οικογένειας RX, ο ισχυρός άνδρας της Mazda ανέφερε στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων πως το RX Vision δεν αποτελούσε παρά την προεπισκόπηση της σχεδιαστικής γλώσσας Kodo, που πλέον είδαμε στο νέο «3».

«Το RX Vision είναι ένα μοντέλο για την ανάπτυξη του σχεδιασμού, οπότε δεν σχεδιάσαμε την παραγωγή ή την εμπορευματοποίηση αυτού του μοντέλου», δήλωσε χαρακτηριστικά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ