top icon
Επικαιρότητα

Η McLaren παρουσιάζει τη νέα 600LT Spider

Η νέα 600LT Spider είναι το πέμπτο μοντέλο της οικογένειας Speedtail και το πέμπτο που κατασκευάζει η McLaren ως μέρος του αναπτυξιακού της σχεδίου, Track25.

Είναι προφανές πως πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση της 600LT Coupe και συνάμα για ένα μοντέλο με την υπογραφή της διάσημης εταιρείας από τα Woking της Μ. Βρετανίας που δεν προτίθεται να «συμβιβαστεί» σε θέματα οδηγικής απόλαυσης και επιδόσεων – κατά δήλωση της ίδιας της McLaren. Σε σχέση με την Coupe, η νέα 600LT Spider χρησιμοποιεί ένα πτυσσόμενο σκληρό hardtop τριών τμημάτων στη θέση της «σταθερής» οροφής που μπορεί να ανοίξει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα. Το όλο πακέτο συνεπικουρείται από ένα αλεξινέμιο που μπορεί να «αναπτυχθεί» ανεξάρτητα από την οροφή μειώνοντας τους στροβιλισμούς του αέρα στην καμπίνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η οροφή προσθέτει στο συνολικό βάρος της κατασκευής όχι παραπάνω από 50 κιλά σε σχέση με την Coupe. Με το προαιρετικό «πακέτο» MSO Clubsport το βάρος της κατασκευής ανέρχεται, σύμφωνα με τη McLaren, στα 1.297 κιλά διαθέτοντας πολλά τμήματα από carbon – όπως τα καθίσματα και αρκετές λεπτομέρειες τις εξωτερικής της περιβολής.

Την κίνηση εξασφαλίζει ένας παλιός μας γνώριμος, και συγκεκριμένα ο twin-turbo V8 κινητήρας των 3,8 λίτρων της McLaren που αποδίδει, όπως μαρτυρά και η ονομασία της κατασκευής, 600 ίππους. Όπως και η έκδοση Coupe, έτσι και η Spider μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,9 δλ. Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει πως και η έκδοση Spider αναπτύσσει κάθετα παραγόμενη δύναμη στα 250 χλμ./ώρα της τάξης των 100 κιλών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ