top icon
Κόσμος

Η Mercedes επιβραβεύει τους πιστούς πελάτες της

Δείτε τι κερδίζει ένας ιδιοκτήτης Mercedes που έχει το αυτοκίνητο στην κατοχή του για πολλά χρόνια ή έχει κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα μαζί του.

Σπάνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν οι πελάτες τους να κρατάνε στην κατοχή τους για χρόνια ένα μοντέλο τους. Η λογική εξήγηση που κρύβεται πίσω από αυτό, είναι το γεγονός ότι θέλουν να αγοράσετε το νέα τους προϊόντα.

Αντίθετα, η Mercedes-Benz αποτελεί εξαίρεση, καθώς αν είστε πιστός στα αυτοκίνητα της, έχοντας στην κατοχή σας ένα μοντέλο της για περισσότερο από μια δεκαετία ή έχετε διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια χιλιόμετρα με αυτό, τότε η γερμανική εταιρεία σάς επιβραβεύει.

mercedes badges

Και το περίεργο είναι ότι το πρόγραμμα «High Mileage Award» όπως το ονομάζει η Mercedes-Benz υπάρχει από τη δεκαετία του 1960. Μάλιστα, τώρα και όσον αφορά την Ιαπωνία, η τοπική αντιπροσωπεία έχει αρχίσει να δέχεται αιτήσεις.

Αρκεί ο πελάτης να μπει στο επίσημο website της μάρκας και να κάνει μια εγγραφή. Μετά από τον απαραίτητο έλεγχο και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο πελάτης πληροί τις προϋποθέσεις, ο έμπορος τον επιβραβεύει με ένα κλασικό σήμα της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τρέχει εδώ και λίγο καιρό στην Ιαπωνία, όπου ήδη έχουν επιβραβευτεί κάποιοι πελάτες, έχοντας αναγνωριστεί τα αυτοκίνητά τους.

Mercedes G-Class 500

Mercedes G-Class 500

Επιβράβευση ανάλογα με τα χιλιόμετρα και τα χρόνια

Στην Ιαπωνία οι επιβραβεύσεις γίνονται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα η πρώτη βαθμίδα είναι στα 100.000 χιλιόμετρα, πιο πάνω είναι στα 200.000 χλμ., στα 300.000 χλμ. στα 500.000 χλμ. και στο ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Επιπλέον, υπάρχει η αξιολόγηση ανάλογα με τα χρόνια που κάποιος έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο. Ξεκινάει από τα 10 πάει στα 20 έως και τα 30 χρόνια.  Έτσι, αξιολογείται ένα αυτοκίνητο και λαμβάνει ανάλογα με την παλαιότητα ή τη χρήση του, ένα από τα κλασικά σήματα, «αστέρια» της Mercedes-Benz.

Το ρεκόρ θεωρείται ότι το κατέχει ο Γρηγόριος Σαχινίδης, ένας οδηγός ταξί από την Ελλάδα. Αυτός είχε στην κατοχή του μια W115 240D του 1976, με την οποία είχε κάνει πάνω από 4,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Είχε αγοράσει το αυτοκίνητο το 1981, μεταχειρισμένο, με 220.000 χιλιόμετρα και πέντε χρόνια ζωής. Φημολογείται ότι είχε αλλάξει δύο με τρεις φορές κινητήρα, πριν, το 2004 το αυτοκίνητο καταλήξει στο μουσείο της Mercedes. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιβράβευση ήταν σημαντικά ανώτερη ενός κλασικού σήματος, αφού ο Γρηγόρης Σαχινίδης πήρε τα κλειδιά μια νέας C-Class 200 CDI.

Mercedes W115

Mercedes W115

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ