top icon
Κόσμος

Η Mercedes EQE SUV δοκιμάζεται για πρώτη φορά

Η Mercedes EQE SUV πραγματοποίησε δοκιμές για πρώτη φορά και μάλιστα σε μια πολύ απομακρυσμένη περιοχή της Γερμανίας.

Η επίθεση της Mercedes-EQ, με την οποία θα ενταχθούν στην αγορά έξι νέα ηλεκτρικά οχήματα, έχει ξεκινήσει με την Mercedes EQA από τον Ιανουάριο του 2021. Η Mercedes EQE SUV, ωστόσο, θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση αυτού του κύματος ροής ηλεκτρικών οχημάτων νέας εποχής, όταν φτάσει στα τέλη του επόμενου έτους στις αγορές. Οι κατάσκοποι τoυ συνεργάτη μας Automedia συνέλαβαν το συγκεκριμένο μοντέλο να δοκιμάζεται για πρώτη φορά και μάλιστα σε μια πολύ απομακρυσμένη περιοχή της Γερμανίας.

Mercedes

Προφανώς, το μεσαίου μεγέθους SUV θα έχει χαρακτήρα πολύ παρόμοιο με την EQS SUV και μια σχεδίαση με ροή για καλή αεροδυναμική. Θα έχει ένα ιδιαίτερα απλό και λιτό στυλ, με ελαφρώς λιγότερες απότομες γωνίες στις εμπρός κολόνες, αλλά με το προφανές ψηλό αμάξωμα τύπου wagon και πιο έντονα διαμορφωμένους θόλους τροχών.

Η Mercedes EQE SUV ενδέχεται να χρησιμοποιεί τις μπαταρίες και τους ίδιους κινητήρες με την Mercedes EQE. Η Daimler ανακοίνωσε την πρώτη παραλλαγή έκδοσης της EQE 350. Αυτή διαθέτει έναν κινητήρα που παράγει ισχύ 215 kW και ροπή 530 Nm για τους πίσω τροχούς. Χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου 90 kWh, οι οποίες αποτελούνται από δέκα μονάδες κυψελών και παρέχουν αυτονομία WLTP 660 km. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης που υποστηρίζει η EQE 350 είναι 22 kW (AC)/170 kW (DC).

Mercedes

Η πλατφόρμα του EQE SUV δύναται να παρέχει τάση 800 βολτ στα μοντέλα αυτοκινήτων, αλλά η τάση του συστήματός του EQE SUV θα είναι κάτω από 400 βολτ. Για παράδειγμα, η τάση ρεύματος του συστήματος του EQE 350 είναι 328,5 βολτ.

Η Mercedes EQE SUV θα κυκλοφορήσει σε μία έκδοση κατά το λανσάρισμα της σε αντίθεση με την EQE 350, αλλά η Daimler δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις λεπτομέρειες της. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι μεταγενέστερες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με κίνηση σε όλους τους τροχούς με διπλούς κινητήρες. Επιπλέον, σχεδιάζει και παραλλαγές επιδόσεων με ισχύ περίπου 500 kW, κάτι που φυσικά θα ισχύει για την έκδοση SUV, αυτή που φέρει την επωνυμία AMG.

Mercedes

Η Daimler έχει καταθέσει αιτήσεις για τριψήφια αλφαριθμητικά εμπορικά σήματα για το EQE XXX από το 250 μέχρι το 600, υποδηλώνοντας ένα πλήθος παραλλαγών σε διάφορες τιμές και επιλογές γκάμας. Υπάρχουν αιτήσεις εμπορικών σημάτων για τις ονομασίες EQE 43, EQE 53, EQE 55 και EQE 63, τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τις εκδόσεις της AMG.

Η Mercedes EQE SUV θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της το 2022, όπως επιβεβαίωσε η Daimler. Οι πωλήσεις στις πρώτες αγορές μπορεί επίσης να ξεκινήσουν το επόμενο έτος. Τον Φεβρουάριο του 2021, ένα δημοσίευμα ανέφερε ότι οι παραδόσεις της Mercedes EQE SUV θα ξεκινήσουν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022.

Mercedes

Καθώς η Mercedes EQE SUV θα προέρχεται από το εργοστάσιο της Tuscaloosa (Αλαμπάμα, ΗΠΑ), οι παραδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από ό,τι σε άλλες περιοχές. Το ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζει την Mercedes EQS SUV από το επόμενο έτος και οι προετοιμασίες παραγωγής για τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά οχήματα στον συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Daimler παρουσίασε την Mercedes EQE και ένα πρωτότυπο Mercedes-Maybach EQS SUV την παραμονή της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021. Οι Mercedes EQS SUV και Mercedes EQE SUV θα πρέπει να είναι τα επόμενα μοντέλα παραγωγής που θα αποκαλυφθούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AUTOMEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ