top icon
Επικαιρότητα

Η μία και μοναδική Ferrari SP38

Πρόκειται για μία one-off δημιουργία της Ferrari και του σχεδιαστικού τμήματος που εξειδικεύεται στις ειδικές κατασκευές του cavallino rampante.

Η Ferrari SP38 είναι μία μοναδική -στην κυριολεξία- κατασκευή, η οποία κατασκευάστηκε με σημείο αναφοράς την 488 GTB με την καθοδήγηση του Ferrari Design Studio για έναν εκλεκτό και… παθιασμένο με τους αγώνες πελάτη της ιταλικής εταιρείας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύπτεται. Το αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος είναι ένα μοντέλο που μπορεί να οδηγηθεί τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα.

Σε σχέση με το μοντέλο-δότη, η οπτική… μάζα της SP38 είναι μετατοπισμένη προς τα πίσω, με τα τονισμένα φτερά να αποτελούν εδώ το κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Σύμφωνα με τη Ferrari, βασική πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές αποτέλεσε η εμβληματική F40, με τους λεπτούς εμπρός προβολείς και το χείλος του προφυλακτήρα να παραπέμπουν στην 308 GTB.

Από το πλάι, η χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα της 488 GTB λάμπει δια της απουσίας της. Αρκετά… δραματικός είναι και ο σχεδιασμός του καλύμματος του κινητήρα, που θυμίζει F40, με τα τρία εγκάρσια πτερύγια από carbon να συμβάλουν στην καλύτερη απαγωγή θερμότητας από τον V8 κινητήρα παρέχοντας συγχρόνως τη «γέφυρα» για τη στήριξη του πίσω spoiler.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ferrari δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού, ούτε και λεπτομέρειες που να αφορούν τυχόν αλλαγές στα μηχανικά μέρη της μοναδικής SP38, η οποία θα κοσμήσει με την παρουσία της το προσεχές Σάββατο 26 Μαΐου την εκδήλωση Concorso dEleganza Villa dEste._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ