top icon
Επικαιρότητα

Η MINI θα κατασκευάζει στην Κίνα τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα

Το BMW Group ανακοίνωσε σήμερα πως τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της ομογάλακτης MINI θα κατασκευάζονται στην Κίνα σε συνεργασία με την Great Wall.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το BMW Group, τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της MINI θα κατασκευάζονται στην Κίνα σε συνεργασία με την Great Wall, με τις συμβαλλόμενες πλευρές να ιδρύουν σήμερα μια κοινοπραξία μέσα από την οποία θα «γεννηθεί» ένα νέο εργοστάσιο.

Η κοινή εταιρεία των BMW Group και Great Wall φέρει την ονομασία Spotlight Automotive Limited έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός εργοστασίου μέσα στη διετία 2020/22 με ετήσια κατασκευαστική δυναμική της τάξης των 160.000 μονάδων.

Για τις ανάγκες δημιουργίας της εν λόγω μονάδας, η οποία θα εγκατασταθεί στην επαρχία Jiangsu, στην πόλη Zhangjiagang, απασχολώντας σε μόνιμη βάση περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, οι δύο πλευρές αναμένεται να επενδύσουν συνδυαστικά κεφάλαια ύψους 650 εκ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως μέσα στο 2020 η MINI θα ξεκινήσει την παραγωγή του MINI SE στη μονάδα κατασκευής οχημάτων της βρετανικής εταιρείας που βρίσκεται στην Οξφόρδη._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ