top icon
Επικαιρότητα

Η MINI θα παρουσιάσει δύο νέα ηλεκτρικά crossover μοντέλα

Οι ιθύνοντες της MINI επιβεβαίωσαν ότι η βρετανική εταιρεία θα παρουσιάσει δύο νέα ηλεκτρικά crossover μοντέλα που θα πλαισιώσουν στη γκάμα της το μηδενικών εκπομπών Cooper SE.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς MINI η οποία σηματοδότησε την ανασύσταση της βρετανικής εταιρείας. Έκτοτε περίπου 4 εκατ. οχήματα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη και έχουν παραδοθεί σε ισάριθους αγοραστές σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τόσο οι ανάγκες όσο και οι επιθυμίες των πελατών είναι αυτές που έχουν καθορίσει την ανάπτυξη της γκάμας της βρετανικής εταιρείες τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το 2015, το νέο MINI Clubman πρωτοστάτησε στην επιτυχημένη είσοδο της μάρκας στο premium τμήμα των κόμπακτ αυτοκινήτων, ενώ δύο χρόνια αργότερα η MINI πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα με το νέο MINI Countryman. Ως εκ τούτου. περίπου το 40% όλων των οχημάτων της μάρκας που πωλούνται ανά την υφήλιο ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων.

Στο εγγύς μέλλον η MINI θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο να οδηγούν χωρίς εκπομπές με μια πλήρως ηλεκτρική οικογένεια μοντέλων. Ταυτόχρονα όμως η εταιρεία θα προσφέρει ακόμα πιο αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να αποτελούν την ιδανική λύση για μεγάλα τμήματα της παγκόσμιας αγοράς.

Όπως ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες της εταιρείας, το μελλοντικό ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιό της θα περιλαμβάνει, εκτός από το 3θυρο Cooper SE, ένα νέο crossover μοντέλο στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων και ένα συμπαγές crossover (λέγε με νέο Countryman), τα οποία θα είναι διαθέσιμα και με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στο πλαίσιο των ίδιων ανακοινώσεων, η εταιρεία επεσήμανε με έμφαση τη σπουδαιότητα της αγοράς της Κίνας, στην οποία η MINI σκοπεύει να επεκταθεί έτι περαιτέρω στο εγγύς μέλλον – αυτή τη στιγμή σχεδόν το 10% των πωλήσεών της πραγματοποιούνται στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη. Όπως επιβεβαιώνει η εταιρεία, από το 2023 στην Κίνα θα κατασκευάζεται μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία σε συνεργασία με την «τοπική» Great Wall.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ