Επικαιρότητα Κόσμος

Η νέα Alfa Romeo Stelvio στο Cassino Assembly Plant

Μέσα από ένα προϊοντικό βίντεο της FCA, οι Ιταλοί μας αποκαλύπτουν άθελα τους(;) ένα πολύ σημαντικό τμήμα από τη σιλουέτα του νέου τους SUV.

Αυτή είναι ίσως η πιο «καθαρή» εικόνα της νέας Alfa Romeo Stelvio, η οποία θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με τις Giulietta και Giulia και θα παρουσιαστεί επίσημα επί αμερικανικού εδάφους στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες. Η Stelvio, η οποία «παρουσιάζεται» για λίγα μόλις δευτερόλεπτα στο εν λόγω βίντεο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει αποσυρθεί από το διαδίκτυο, αναμένεται να τοποθετήσει τη μιλανέζικη φίρμα στην καρδιά του premium παρακλαδιού της κατηγορίας των SUV οχημάτων. Όπως είναι προφανές, σχεδιαστικά θα παραπέμπει σε κουπέ αποτελώντας το alter ego της πρόσφατα παρουσιασθείσας Maserati Levante. Ωστόσο, η νέα Stelvio αναμένεται να υιοθετεί αρκετά στοιχεία και από την 4θυρη Giulia, κυρίως στο εμπρός μέρος.

Δομικά, το νέο SUV της Alfa Romeo θα «πατά» σε μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου της τελευταίας, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα αρκετά επιμέρους στοιχεία από τα αντιστοίχου διαστάσεων μοντέλα των Jeep και Fiat. Ωστόσο, προκειμένου να ενισχυθεί ο σπορτίφ της χαρακτήρας, η νέα Stelvio θα φιλοξενεί κινητήρες και συστήματα μετάδοσης που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για την Alfa Romeo και όχι για τα υπόλοιπα μέλη-μάρκες της Fiat Chrysler Automobiles.

Έτσι, κάτω από το εμπρός καπό το «παρών» θα δώσουν τόσο ο νέος 2λιτρος βενζινοκινητήρας όσο και ο 2,2 ντίζελ της Giulia. Και μάλιστα, σε μια ποικιλία εκδόσεων ισχύος. Φυσικά, η κορυφαία έκδοση της νέας Stelvio θα κινείται από τον 3λιτρο V6 της «μεγάλης» Giulia, με άγνωστη προς το παρόν απόδοση.

Σε κάθε περίπτωση, στο εμπορικό της… διάβα, η νέα Alfa Romeo Stelvio ευελπιστεί να συναντήσει το γερμανικό κατεστημένο της κατηγορίας, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της «χαμηλής» Giulia και ιδιαίτερα τις BMW X3 και Audi Q3._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου