top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Aston Martin DBX θα παράγεται στην ΠΓΔΜ;

Η γειτονική μας χώρα βάζει σοβαρή υποψηφιότητα προκειμένου να είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τελικά το εργοστάσιο παραγωγής της νέας DBX.

Αυτό τουλάχιστον επικαλείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters επικαλούμενο όχι μία, αλλά δύο, μη κατονομαζόμενες, πηγές προερχόμενες από το «εσωτερικό» της βρετανικής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, η Aston Martin είχε εστιάσει την προσοχή της σε 19 διαφορετικές τοποθεσίες που κάλλιστα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το νέο εργοστάσιο παραγωγής του νέου crossover μοντέλου της. Πρόσφατα, όμως, η ομολογουμένως μακροσκελής αυτή λίστα, περιορίστηκε σε δύο τοποθεσίες στη Μ. Βρετανία, σε μια που βρίσκεται στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια της πολιτείας της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, καθώς και σε μια «μυστηριώδη» περιοχή στη Μ. Ανατολή.

Ωστόσο, τις περασμένες εβδομάδες, η υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ, η οποία είχε αρχικά απορριφθεί ως «μη συμφέρουσα», επέστρεψε στο προσκήνιο με μεγαλύτερη δυναμική και πολύ περισσότερες… ελπίδες, καθώς η κυβέρνηση της γειτονικής μας χώρας «επανήλθε» με μια βελτιωμένη προς τους βρετανούς ιθύνοντες της Aston Martin προσφορά.

Χαρακτηριστικά, κυβερνητικό στέλεχος της ΠΓΔΜ, το οποίο δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του, σχολίασε στο Reuters:

«Κάναμε μια καλή προσφορά».

Η τελική απόφαση της Aston Martin επί του θέματος αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Στελέχη της Aston Martin αρνήθηκαν να σχολιάσουν την εν λόγω είδηση όταν ρωτήθηκαν σχετικά από τους ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters.         

Με τη νέα Aston Martin DBX, αλλά και με τα υπόλοιπα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια, η Aston Martin σκοπεύει να τετραπλασιάσει την παραγωγή και, φυσικά, τις πωλήσεις της, αγγίζοντας το άτυπο όριο των 15.000 μονάδων σε ετήσια βάση._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ