top icon
Επικαιρότητα

Η νέα εταιρεία BrightDrop της GM

Η BrightDrop, η νέα επιχειρηματική μονάδα της GM, θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ηλεκτρικών προϊόντων, λογισμικού και υπηρεσιών για μεταφορές τύπου last-mile.

Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας νέα επιχείρησης με την ονομασία BrightDrop, η οποία θα προσφέρει ένα οικοσύστημα ηλεκτρικών προϊόντων, λογισμικού και υπηρεσιών για μεταφορές τύπου last-mile, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στις εταιρείες του κλάδου να μεταφέρουν προϊόντα πιο αποτελεσματικά και οικονομικά. Σύμφωνα με την GM, οι λύσεις που θα προσφέρει η BrightDrop έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος, να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν την ασφάλεια εργαζομένων και αγαθών, αλλά και να υποστηρίξουν τις συνολικές προσπάθειες βιωσιμότητας.

«Η BrightDrop προσφέρει έναν πιο έξυπνο τρόπο παράδοσης αγαθών και υπηρεσιών», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GM, Mary Barra. «Βασιζόμαστε στη σημαντική εμπειρία μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, των εφαρμογών κινητικότητας, της τηλεματικής και της διαχείρισης στόλων, με μια νέα λύση ενιαίας εξυπηρέτησης για τους πελάτες για τη μεταφορά αγαθών με καλύτερο, πιο βιώσιμο τρόπο».

Η BrightDrop γεννήθηκε από τον οργανισμό Global Innovation της GM και εντάσσεται στο πλαίσιο των νεοσύστατων εταιρειών της αμερικανικής εταιρείας, όπως οι OnStar Insurance, OnStar Guardian και GM Defense.

Η GM εκτιμά ότι έως το 2025 η αγορά για τη μεταφορά δεμάτων και την παράδοση τροφίμων στις ΗΠΑ θα ανέρχεται πάνω από 850 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα δε με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η ζήτηση για αστικές παραδόσεις τύπου last-mile που τροφοδοτείται σήμερα κυρίως από το ηλεκτρονικό εμπόριο, αναμένεται να αυξηθεί κατά 78% έως το 2030, γεγονός που θα οδηγήσει σε μία αύξηση της τάξης του 36% στο πλήθος των οχημάτων παραδόσεων στις 100 μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Ταυτόχρονα, αυτή η ανάπτυξη αναμένεται να προκαλέσει αύξηση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με την παράδοση εμπορευμάτων και αγαθών κατά 1/3.

Ανάμεσα στο προϊόντα που αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό στη γκάμα της BrightDrop ξεχωρίζει το όχημα μεταφορών EV600 – ένα ηλεκτρικό βαν που θα τροφοδοτείται από τη γενιά μπαταριών Ultium της GM που θα εξασφαλίζει αυτονομία 400 χλμ. Ο φόρτιση για την ανάκτηση αυτονομίας άνω των 270 χλμ. θα διαρκεί μόλις 1 ώρα σε ταχυφορτιστή με ισχύ 120 kW. Ο χώρος φόρτωσης του EV600 θα φτάνει τα 17 κ.μ., σύμφωνα με την GM, ενώ το μικτό φορτίο θα ανέρχεται στους 4,5 τόνους.

Όπως ανακοινώθηκε, η FedEx θα είναι ένας από τους πρώτους πελάτες της BrightDrop παραλαμβάνοντας τα πρώτα αντίτυπα του EV600 στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε.

BrightDrop EP1

Ένα ακόμα νέο προϊόν της BrightDrop θα είναι το EP1, μία ηλεκτρικά υποβοηθούμενη… παλέτα η οποία θα είναι σε θέση να μετακινεί εύκολα τα εμπορεύματα σε μικρές αποστάσεις – για παράδειγμα, από το όχημα παράδοσης έως την πόρτα ή την αποθήκη του πελάτη. Το ωφέλιμο φορτίο του EP1 θα είναι κοντά στα 90 κιλά, ενώ η μέγιστη ταχύτητα με την οποία θα μπορεί να κινηθεί θα είναι τα 5 χλμ./ώρα.

Την ίδια στιγμή, η BrightDrop θα προσφέρει σε όσους ενδιαφερόμενους μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού που θα βασίζεται στο cloud, η οποία θα παρέχει άμεση πρόσβαση στα οχήματά της μέσω του διαδικτύου και των κατάλληλων διεπαφών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ