Επικαιρότητα Κόσμος

Η νέα και χειροκίνητη Aston Martin Vantage AMR [+video]

Η βρετανική εταιρεία αντικαθιστά το αυτόματο κιβώτιο με μηχανικό. Και αυτό την σήμερον ημέραν είναι από μόνο του είδηση.

Η Aston Martin έρχεται σήμερα να εκπληρώσει την υπόσχεσή της που την θέλει να παρουσιάζει μία ακόμα πιο οδηγοκεντρική έκδοση της Vantage. Και για να το καταφέρει με περισσότερη επιτυχία, οι Βρετανοί έκαναν το προφανές - όσο και σπάνιο στις μέρες μας: να στείλουν στο… πυρ το εξώτερον το αυτόματο κιβώτιο της «κλασσικής» Vantage αντικαθιστώντας το στην περίπτωση της «ειδικής» AMR μ’ ένα μηχανικό, τύπου dog-leg, με 7 μάλιστα σχέσεις, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Graziano. Το εν λόγω κιβώτιο είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες, με την πρώτη σχέση να βρίσκεται «εγκατεστημένη» κάτω αριστερά και τις υπόλοιπες 6 σε μια τυπική διάταξη διπλού Η.

Για να διασφαλίσουν μία ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, το σύστημα μετάδοσης της Vantage AMR συνδυάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο εξελίχθηκε από τους μηχανικούς της Aston Martin, με επικεφαλής τον Matt Becker, στην έδρα της βρετανικής εταιρείας που βρίσκεται στη διάσημη πίστα του Silverstone. Συν τοις άλλοις, το όλο «πακέτο» εμπλουτίστηκε με το σύστημα AMSHIFT, το οποίο είναι επιλέξιμο από τον οδηγό. Αξιοποιώντας τα δεδομένα από τους αισθητήρες του συμπλέκτη, του κιβωτίου, του διαφορικού και της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα, το AMSHIFT μιμείται την τεχνική «μύτη-τακούνι» ανεβάζοντας σε κάθε αλλαγή σχέσης τις στροφές του V8 κατά το φρενάρισμα. Την ίδια στιγμή, το AMSHIFT προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό να κρατά πατημένο το γκάζι έως και το τέλος της διαδρομής του σε κάθε αλλαγή σχέσης προς τα πάνω.

Αφαιρώντας το αυτόματο κιβώτιο και προσθέτοντας στην κατασκευή κεραμικούς δίσκους ως στάνταρ, οι Βρετανοί κατάφεραν να εξοικονομήσουν 95 πολύτιμα κιλά. Την κίνηση, πάντως, εξακολουθεί να δίνει ο γνωστός 4λιτρος V8 κινητήρας της Daimler, που με μειωμένη ροπή στα 625 Nm, εξακολουθεί να αποδίδει μέγιστη ισχύ 510 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,0 δλ. και τελική ταχύτητα 314 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, η AMR διατηρεί τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις Skyhook και τα προγράμματα λειτουργίας Sport, Sport+ και Track των απλών εκδόσεων της οικογένειας Vantage.

Δυστυχώς, η έκδοση AMR θα παραχθεί σε μόλις 200 αντίτυπα. Από αυτά, τα 141 θα διατεθούν με τους εξωτερικούς χρωματισμούς Sabiro Blue, Onyx Black, China Grey και White Stone. Τα υπόλοιπα 59 θα αποτίσουν φόρο τιμής στην DBR1 που κέρδισε το 1959 τον 24ώρο αγώνα αντοχής του Le Mans – εξ ου και η ονομασία Vantage 59. Εξωτερικά, τα εν λόγω αυτοκίνητα θα κοσμούνται από έναν συνδυασμό πράσινου και κίτρινου χρώματος στις εξωτερικές επιφάνειες, αλλά και μαύρου δέρματος και αλκαντάρα στο εσωτερικό. Η τιμή, τέλος, κάθε ενός εκ των 59 αυτών αυτοκινήτων ορίζεται στα 209.995 ευρώ στη Γερμανία, στις 164.995 λίρες στη Μ. Βρετανία και στα 204.995 δολάρια στις ΗΠΑ._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου