top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Lotus 3-Eleven

Στο Goodwood Festival of Speed η βρετανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα 3-eleven, ένα καθαρόαιμο ανοιχτό μοντέλο που βασίζεται στη Exige.

Μία και μόνο ματιά αρκεί ώστε να καταλάβει κανείς περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Το open top αμάξωμα, με το χαρακτηριστικό μεταλλικό «κλουβί» ακριβώς πίσω από την πλάτη του οδηγού, δίχως άλλο, μαρτυρά με μιας τις αγωνιστικές καταβολές της νέας 3-Eleven, ενός αυτοκινήτου που διατίθεται τόσο σε έκδοση δρόμου, όσο και σε αγωνιστική… βερσιόν. Την κίνηση σε κάθε περίπτωση παρέχει ένας V6 κινητήρας με μηχανικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος, όπως σας είχαμε προαναγγείλει μόλις χθες, έχει μηχανικό υπερσυμπιεστή, χωρητικότητα 3,5 λίτρων και απόδοση 450 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. Στην έκδοση… βόλτας, συνδυάζεται με ένα «σφικτό» χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ στην Race, με ένα αντίστοιχο σειριακού όμως τύπου, με ίδιο αριθμό σχέσεων. Στην τελευταία, το συνολικό βάρος δεν υπερβαίνει τα 900 κιλά, γεγονός που εξασφαλίζει στην καθαρόαιμη εκδοχή της νέας Lotus 3-Eleven μια κορυφαία για το είδος της αναλογία κιλών ανά ίππο.

Όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί της, πρόκειται για την πιο γρήγορη Lotus που κατασκευάστηκε ποτέ στην ιστορία της εταιρείας. Και πώς να μην είναι, καθώς σύμφωνα με όσα επίσημα ανακοινώνουν οι ιθύνοντές της, η «πολιτική» έκδοση χρειάζεται οριακά πάνω από 3 δλ. προκειμένου να ολοκληρώσει την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. Όσο για την τελική, σημειώστε την άκρως εντυπωσιακή τιμή των 280 χλμ./ώρα (για την Race προσθέστε 10 επιπλέον χλμ./ώρα).

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, αξίζει να σταθούμε στα διπλά ψαλίδια που υιοθετούνται στην ανάρτηση, εκεί, με άλλα λόγια, όπου συναντάμε τα ελατήρια της Eibach καθώς και τα πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins. Ρυθμιζόμενη είναι και η αντιστρεπτική εμπρός δοκός. Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά το σύστημα πέδησης, οι Βρετανοί υιοθέτησαν τη λύση των αεριζόμενων δίσκων της AP Racing διαμέτρου 332 χλστ., σε συνδυασμό με 4πίστονες δαγκάνες, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Σε ότι αφορά στην αεροδυναμική, η νέα 3-Eleven… ισχυρίζεται πως παράγει 215 κιλά κάθετης δύναμης όταν κινείται σε ευθεία με ταχύτητα 240 χλμ./ώρα. Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως η παραγωγή του «ειδικού» αυτού σπορ μοντέλου θα ξεκινήσει τον προσεχή Φεβρουάριο περιοριζόμενη αυστηρά στα 311 μόλις αντίτυπα. Όσο για την τιμή της; Υπολογίστε 82.000 λίρες Μ. Βρετανίας για την έκδοση δρόμου και 115.200 για την αγωνιστική._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ