top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Mercedes-AMG A45 έρχεται… με το πλάι [+video]

Η Mercedes-AMG μας δείχνει για πρώτη φορά την επερχόμενη μέσα στους προσεχείς μήνες A45 των 400+ ίππων μέσα από ένα αποκαλυπτικό σε σχέση με τις δυνατότητές της teaser βίντεο.

Η γερμανική εταιρεία, έχοντας προ καιρού καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της στην κατηγορία των «hot hatches» με την παρουσίαση της Α35 (διαβάστε εδώ τον πλήρη τεχνικό φάκελο του μοντέλου), ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για το επόμενο βήμα της. Που, φυσικά, δεν είναι άλλο από την πρεμιέρα της νέας MercedesAMG A45. Της κορυφαίας, με άλλα λόγια, έκδοσης της νέας A-Class, η οποία αναμένεται να συμπληρώσει ιδανικά το… μενού επιλογών για τους λάτρεις των «συμπαγών» σπορ αυτοκινήτων.

Ως γνωστόν, το αφεντικό της AMG, Tobias Moers, έχει πολλάκις διαβεβαιώσει μέσω δηλώσεών του πως η νέα Α45 θα διαθέτει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 στο σύνολο σχέσεις με «πολλές βελτιώσεις και αλλαγές σε σχέση με ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα». Θυμίζουμε πως το 7τάχυτο Speedshift DCT 7G είναι σήμερα αυτό που συνοδεύει τον 2λιτρο κινητήρα τούρμπο των 306 ίππων της νέας Α35. Για τον τελευταίο, μπορεί ο Moers να μην προσδιόρισε ποια ακριβώς θα είναι η μέγιστη ισχύ του στην περίπτωση της νέας Α45, ωστόσο ο Γερμανός τόνισε με έμφαση πως θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση, το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο για το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας «Α» είναι το ανανεωμένο σύστημα τετρακίνησης 4Matic με το οποίο θα εξοπλίζεται. Για αυτό, ο Tobias Moers δήλωσε πως θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό «να πηγαίνει με το πλάι», κάτι που με απλά λόγια σημαίνει… Drift Mode. Στοιχείο, βέβαια, που είδαμε να εφαρμόζεται και στην περίπτωση της Ε 63 AMG.

Από εκεί και πέρα, ο Tobias Moers αποκάλυψε πως ανανεωμένο θα είναι και το σύστημα πολυμέσων ΜBUX, το οποίο θα διαθέτει επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητες που θα συνάδουν με τον έντονα σπορ χαρακτήρα της Α45.

Θέλοντας να δώσει μία καλή γεύση των δυναμικών χαρακτηριστικών του μοντέλου, η Mercedes-AMG ανήρτησε πριν λίγες ώρες στο κανάλι της στο Youtube ένα 2λεπτο promo βίντεο στο οποίο ένα καμουφλαρισμένο αντίτυπο της νέας Α45 ντριφτάρει σε μια αγνώστων στοιχείων πίστα δοκιμών στο βόρειο τμήμα της γενέτειράς της._Χ.Α.

Απολαύστε το.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ