Επικαιρότητα Κόσμος

Η νέα Mercedes-AMG Α45 θα έχει Drift Mode, 400+ ίππους και 8άρι κιβώτιο

Σημαντικές αποκαλύψεις για τις επιμέρους προδιαγραφές της νέας Mercedes-AMG A45 πραγματοποίησε το αφεντικό της AMG στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Μπορεί στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το ενδιαφέρον στο περίπτερο της Mercedes να επικεντρώθηκε - μεταξύ άλλων - στην έκδοση Α35 4Matic της νέας A-Class, εντούτοις πολύς λόγος έγινε και για τις αποκαλύψεις του αφεντικού της AMG, Tobias Moers, στο περιθώριό της σε αυστραλιανό μέσο αναφορικά με τις τεχνολογίες που θα «κουβαλά» η επερχόμενη μέσα στο 2019 νέα Mercedes-AMG A45 4Matic. Μία έκδοση που θα αποτελέσει, όπως και στο παρελθόν, την κορυφαία της οικογένειας. Μέχρι νεοτέρας, ασφαλώς, καθώς ήδη έχει «κυκλοφορήσει» πως αμέσως μετά την Α45 έπεται η Α45 S…

Σε κάθε περίπτωση, το αφεντικό της AMG δήλωσε πως η νέα Α45 - χωρίς S - θα διαθέτει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 στο σύνολο σχέσεις με «πολλές βελτιώσεις και αλλαγές σε σχέση με ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα». Θυμίζουμε πως το κιβώτιο Speedshift DCT 7G είναι σήμερα αυτό που συνοδεύει τον 2λιτρο κινητήρα τούρμπο των 306 ίππων της νέας Α35. Για τον τελευταίο, μπορεί ο Moers να μην προσδιόρισε ποια ακριβώς θα είναι η μέγιστη ισχύ του στην περίπτωση της Α45, ωστόσο ο Γερμανός τόνισε με έμφαση πως θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση, το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο για το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας «Α» είναι το ανανεωμένο σύστημα τετρακίνησης 4Matic με το οποίο θα εξοπλίζεται. Για αυτό, ο Moers δήλωσε πως θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό «να πηγαίνει με το πλάι», κάτι που με απλά λόγια σημαίνει… Drift Mode. Κάτι βέβαια που είδαμε να εφαρμόζεται και στην περίπτωση της Ε 63 AMG.

Από εκεί και πέρα, ο Moers αποκάλυψε πως ανανεωμένο θα είναι και το σύστημα πολυμέσων ΜBUX, το οποίο θα διαθέτει επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητες που θα συνάδουν με τον έντονα σπορ χαρακτήρα της Α45._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου