top icon
Κόσμος

Η νέα Pagani C10 αποκαλύπτεται τον Σεπτέμβριο

Η Pagani ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει εντός έδρας τη νέα C10 τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωσε ενός νέου μοντέλου από την Pagani δεν είναι κάτι το συνηθισμένο, οπότε όταν εμφανίζονται σχετικές πληροφορίες, τότε σίγουρα τραβούν την προσοχή όλων. Οι πρώτες νύξεις για την έλευση ενός νέου hypercar από το στρατόπεδο της ιταλικής εταιρείας «ξεπήδησαν» ήδη από το μακρινό 2017, χωρίς ωστόσο να προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες.

Τώρα, σε αντίθεση, η Pagani φέρνει στο φως μερικά πιο φρέσκα στοιχεία για τη νέα δημιουργία της. Με πρώτη και κύρια, την ημερομηνία αποκάλυψης της νέας C10, η οποία θα δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στις 12 Σεπτεμβρίου του 2022.

Για την περίσταση, η ιταλική μάρκα μοιράστηκε τρεις αναρτήσεις στο λογαριασμό της στο Instagram, καθεμία από τις οποίες αποκαλύπτει ένα «κομμάτι» από το… σκοτεινό και λιτό σκίτσο της C10 που δείχνει το περίγραμμα της. Μία από τις αναρτήσεις είναι ένα σύντομο βίντεο που δείχνει το σκίτσο ολόκληρο, ενώ αποκαλύπτει την τοποθεσία που θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση. Που δεν είναι άλλο από την πόλη του Μιλάνο.

Η νέα Pagano C10, η οποία φημολογείται ότι έχει ήδη εξαντληθεί, φέρεται να παίρνει κίνηση από μία νέα έκδοση του 6λιτρου και διπλά υπερτροφοδοτούμενου V12 της Mercedes-AMG. Οι αγοραστές της θα έχουν την επιλογή ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων ή ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Η Pagani εστιάζει στην οδική συμπεριφορά της νέας C10 και όχι τόσο στην ισχύ. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό Quattroruote, ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας, Horacio Pagani, είπε ότι η εταιρεία έχει καταβάλει περισσότερη προσπάθεια στον τομέα της εξοικονόμησης βάρους από οποιαδήποτε άλλη πτυχή του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Pagani σχεδιάζει να κατασκευάσει έως και 300 αντίτυπα της νέας C10, στα οποία περιλαμβάνονται εκδόσεις coupe και roadster – αλλά και ειδικές παραλλαγές, όπως μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα ο Ιταλός κατασκευαστής… ονείρων με τις Zonda και Huayra.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα C10 θα είναι το τελευταίο μη εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Pagani.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ