top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Porsche 911 δοκιμάζεται στο Ring

Ο φακός εντόπισε το «μουλάρι» της νέας 911 να πραγματοποιεί στο σώμα της 991.2 μερικά ακόμα γρήγορα χιλιόμετρα δοκιμών στην «Πράσινη Κόλαση».

Το ότι η παρουσίαση της νέας Porsche 911 αργεί, μιας και επισήμως πλέον τοποθετείται χρονικά σε δύο χρόνια από σήμερα, φαίνεται πως δεν εμποδίζει τη γερμανική εταιρεία στο να προχωρά την εξέλιξη της. Και μάλιστα, σε γνώριμα για αυτήν αγωνιστικά και όχι μόνο… εδάφη.

Πρόσφατα, ο αδιάκριτος φωτογραφικός φακός των κατασκόπων, που επίμονα τέτοια εποχή κυριολεκτικά… παραμονεύει έξω από την πίστα-ειδική διαδρομή του διάσημου Nordschleife, εντόπισε το «μουλάρι» της νέας 911-992 πάνω στο οποίο πραγματοποιούνται οι πρώτες(;) δοκιμές του γερμανικού κουπέ. Χρησιμοποιώντας το «κέλυφος» της υπάρχουσας γενιάς, της 991.2, εντύπωση προκαλούν στο εικονιζόμενο πρωτότυπο οι «προεκτάσεις» από πολυεστέρα στους θόλους των τροχών, τα ασυνήθιστα αεροδυναμικά στοιχεία που βρίσκονται «κάτω» από το αμάξωμα, αλλά και τα φαρδύτερα μετατρόχιά του.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η νέα Porsche 911 είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί ένα εντελώς νέο δάπεδο, υιοθετώντας παράλληλα μια αναβαθμισμένη εκδοχή του νέου 3λιτρου μπόξερ κινητήρα των Γερμανών, η οποία θα αποδίδει, ειδικά για την περίσταση, 20 επιπλέον ίππους, αλλά και 60 Nm παραπανήσιας ροπής.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι αν τελικά οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας αποφασίσουν να εφοδιάσουν τη νέα γενιά της 911 (και) με υβριδικό σύστημα κίνησης, ανάλογο με εκείνo της Panamera S E-Hybrid ή κάτι ακόμα πιο καινοτομικό, που θα διαθέτει στοιχεία από την καθαρόαιμη 919 Hybrid._X.A.   

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ