Κάτω από το σώμα της εικονιζόμενης 991.2 κρύβεται η επόμενη γενιά του αυτοκινητικού θρύλου της Porsche.

Με την παρουσίαση της ανανεωμένης GT3, που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται προ των πυλών και, φυσικά, την πολυαναμενόμενη GT2, η Porsche πρόκειται μέσα στο 2017, ή το αργότερο στις αρχές του 2018, να κλείσει οριστικά τον κύκλο ζωής της υπάρχουσας γενιάς της αειθαλούς 911. Μολαταύτα, οι ετοιμασίες για τη νέα εκδοχή του γερμανικού κουπέ (βλ. γενιά 992 ή όπως αλλιώς αποφασίσουν να την ονομάσουν οι Γερμανοί του Τσουφενχάουζεν) φαίνεται να έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους ανθρώπους της εταιρείας να «βγάζουν» από τώρα στην πίστα το «μουλάρι» της νέας 911 «κρυμμένο» όμως κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειας της υπάρχουσας.

Από τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, το παρατηρητικό μάτι θα εστιάσει στα μεγαλύτερα φτερά καθώς και στα διευρυμένα μετατρόχια, κάτι απόλυτα αναμενόμενο με δεδομένο ότι η Porsche αναμένεται να χρησιμοποιήσει στην 992 μια βελτιωμένη εκδοχή του υπάρχοντος δαπέδου MMB. Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι πως η νέα 911 θα έρθει στο προσκήνιο χρησιμοποιώντας, για προφανείς λόγους, κάποιο υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα μειώσει τις μέσες εκπομπές ρύπων της σειράς αυξάνοντας συγχρόνως και τη συνολική απόδοση του μοντέλου-θρύλου.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες θέλουν τους Γερμανούς να δοκιμάζουν λύσεις στα υπό εξέλιξη πρωτότυπά τους που συνδέονται με μια βελτιωμένη διάταξη του πακέτου κινητήρας-κιβώτιο, το οποίο θα είναι κατά τι μετατοπισμένο προς τα εμπρός (όχι όμως στο κέντρο), ούτως ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το «ζύγισμα» του πλαισίου και φυσικά η συμπεριφορά του στο δρόμο._Χ.Α.