top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Porsche Panamera «γράφει» χρόνο 7:29.81 στο Nurburgring (+video)

Η νέα Porsche Panamera, η οποία αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στα τέλη του μήνα, «γράφει» το Nurburgring χρόνο 7:29.81 κατακτώντας τον τίτλο του ταχύτερου Executive Car.

Η Porsche έχει μακρά προϊστορία στην «Πράσινη Κόλαση», καθώς, πέρα από το κυνήγι των ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε διάφορες κατηγορίες οχημάτων, στο συγκεκριμένο και πάντοτε απαιτητικό τερέν της γερμανικής πίστας/ειδικής διαδρομής οι μηχανικοί της εταιρείας εξελίσσουν όλα σχεδόν τα προϊόντα της πριν αυτά πάρουν και επισήμως το πράσινο φως για την έξοδό τους από τη γραμμή παραγωγής. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Panamera το  2016, όταν ο Lars Kern, ο γνωστός οδηγός αγώνων και επίσημος δοκιμαστής της Porsche, σημείωσε χρόνο 7.38.46 στο «μεγάλο» Nurburgring των (τότε) 20,6 χλμ., οδηγώντας την έκδοση Turbo των 550 ίππων.

Porsche Panamera

Σήμερα, το γερμανικό εργοστάσιο «επιστρέφει» στο Nurburgring Nordschleife με την ανανεωμένη για την περίσταση εκδοχή του μοντέλου (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στα τέλη του μήνα που διανύουμε. Όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, το μεσημέρι της 24ης Ιουλίου, ο Lars Kern κατάφερε με την ανανεωμένη Porsche Panamera να σταματήσει το χρονόμετρο στο «νέο» Nurburgring των 20,832 χλμ. στο εντυπωσιακό 7:29.81.

Porsche Panamera

«Οι βελτιώσεις που έγιναν στο πλαίσιο και στο σύστημα μετάδοσης κίνησης της νέας Panamera ήταν πάντα αντιληπτές κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου, στην πιο απαιτητική πίστα στον κόσμο. Ειδικά στα τμήματα της πίστας που είναι γνωστά με την ονομασία Hatzenbach, Bergwerk και Kesselchen, το νέο setup του ηλεκτρομηχανικού συστήματος που ελέγχει τις αντιστρεπτικές δοκούς προσέφερε απίστευτη σταθερότητα. Στο Schwedenkreuz, το αυτοκίνητο κέρδισε πολλούς πόντους από την βελτιωμένη πρόσφυση των νέων σπορ ελαστικών της Michelin. αναπτύσσοντας ταχύτητες που μέχρι τότε δεν πίστευα ότι είναι εφικτές πίσω από το τιμόνι της Panamera» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Lars Kern.

Porsche Panamera - Lars Kern

Ο χρόνος-ρεκόρ της νέας Porsche Paamera στην κατηγορία των Executive Cars επετεύχθη με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι 22 βαθμοί Κελσίου και την αντίστοιχη στην επιφάνεια της πίστας στους 34 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο το οποίο «επιστράτευσε» η Porsche για το εν λόγω εγχείρημα ήταν εφοδιασμένο, για προφανείς λόγους, με κλωβό ασφαλείας (roll-cage) και αγωνιστικού τύπου κάθισμα για τον οδηγό. Τα σπορ ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 που εξελίχθηκαν ειδικά για τη νέα Panamera και χρησιμοποιήθηκαν στο εν λόγω εγχείρημα των Γερμανών στο ‘Ring θα είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας αμέσως μετά το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στις κατά τόπου αγορές.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του www.4troxoi.gr, στη νέα Panamera η έκδοση Turbo θα αντικατασταθεί από την Turbo S, με τον 4λιτρο V8 κινητήρα να αποδίδει ισχύ 621 ίππων και ροπή 820 Nm.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο με την επίδοση-ρεκόρ της νέας Panamera

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ