Επικαιρότητα Κόσμος

Η Nissan βάζει… φωτιά στο Simola Hill Climb της Ν. Αφρικής

Η Nissan θα είναι και πάλι η μάρκα που θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό 10ο επίσημο Jaguar Simola Hill Climb στην Knysna της Ν. Αφρικής, όπου 14 οχήματά της θα αγωνιστούν στη φημισμένη διαδρομή των 1,9 χλμ., στα χνάρια των περσινών πρωταθλητών, Wilhelm Baard και Reghard Roets.

Ο Wilhelm Baard διεκδίκησε το τρίτο του πρωτάθλημα στη Simola και τον τέταρτο τίτλο του στην ανάβαση της Νοτίου Αφρικής το 2018, όταν οδήγησε στην κορυφή τον «Αρμαγεδώνα», το 1.300+ ίππων R35 GT-R που διασκεύασε  η BB Motorsport, με τον χρόνο ρεκόρ των 39,463 δευτερολέπτων.

«Είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για το φετινό αγώνα», δήλωσε ο Baard. «Στις τελευταίες μας δοκιμές στο Gauteng, απλώς βελτιώσαμε τις ρυθμίσεις του γκαζιού και την παροχή ισχύος. Όλες οι άλλες εργασίες, όπως η ανάπτυξη του  πλαισίου και οι αναβαθμίσεις του κινητήρα, έχουν ήδη τελειοποιηθεί».

Ο Wilhelm Baard και η BB Motorsport συνεργάστηκαν με τη Nismo, το παγκόσμιο τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan, για να προετοιμάσουν το  συγκεκριμένο GT-R για την ημέρα του αγώνα.

Στην κατηγορία saloon και supercar, ο δις πρωταθλητής, Reghard Roets,  θα αγωνιστεί με το  Melrose Nissan GT-R, υποστηριζόμενος από τη Nissan Νοτίου Αφρικής.

Έντεκα GT-R θα αγωνιστούν στις τροποποιημένες κατηγορίες saloon και supercar, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικά τροποποιημένου Hillclimb GT-R, την Franco Scribante Racing. Αυτό το GT-R, διαθέτει μια θηριώδη διπλή εμπρόσθια αεροτομή που αναπτύχθηκε από έναν ειδικό του World Time Attack και φημολογείται ότι θα  αποδώσει πάνω από 1.600 ίππους!

Επιπλέον, ο Terence Marsh της Red-Lined Motoring Adventures θα αγωνιστεί στην κατηγορία B9 για τα pickups και SUVs, με ένα ειδικά τροποποιημένο Nissan Navara T1 V8, προδιαγραφών FIA. Η Red-Lined κατασκευάζει εκτός δρόμου αγωνιστικά αυτοκίνητα και φορτηγά με ειδικές προδιαγραφές και με πωλήσεις ανά την Υφήλιο.

Το φετινό Jaguar Simola Hill Climb θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Μαΐου, στηn Knysna της Νοτίου Αφρικής.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου