top icon
Επικαιρότητα

Η παραγωγή του Land Rover Discovery μεταφέρεται στη Σλοβακία

Σύμφωνα με την ίδια την Land Rover, πρόκειται για μια αναγκαστική απόφαση, καθώς στη βρετανική μονάδα του Solihull, στην οποία σήμερα παράγεται το Discovery, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μεταξύ άλλων και η νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Βρετανών, όλη η παραγωγή του Discovery θα μεταφερθεί στη Σλοβακία στα πλαίσια μιας ευρείας αναδιοργάνωσης η οποία έχει ήδη αρχίσει να συντελείται στους κατασκευαστικούς κόλπους της JLR και ειδικότερα σε εκείνους της Land Rover.

«Η απόφαση να μετακινηθεί το Discovery στη Σλοβακία και οι ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάτι δύσκολο, όμως αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής, καθώς ήδη μετατρέπουμε τις κατασκευαστικές μας δραστηριότητές σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι της JLR.

Ως εκ τούτου, το εργοστάσιο του Solihull που βρίσκεται κοντά στο Birmingham θα ανακατασκευαστεί για να φιλοξενήσει μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παράλληλα με τις συμβατικές. Στη βρετανική αυτή μονάδα θα «γεννιέται» η νέα γενιά Range Rover και Range Rover Sport, με το νέο Evoque να κατασκευάζεται μαζί με το Discovery Sport στο Halewood.

Θυμίζουμε πως η JLR έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την αυστριακή Magna Steyer γα την κατασκευή στις εγκαταστάσεις της τελευταίας των Jaguar E-Pace καθώς και την ηλεκτρικής I-Pace, που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε πριν λίγες μέρες στην Πορτογαλία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ