top icon
Επικαιρότητα

Η παραγωγή του Nissan Juke έφτασε το 1.000.000

Οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία της κατηγορίας των compact crossover, το εκατομμυριοστό Juke βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland.

Το 1.000.000o Nissan Juke που κατασκευάστηκε στο Sunderland είναι έκδοσης Techna σε χρώμα Vivid Blue. Κατά μέσο όρο, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ένα ολοκαίνουργιο Juke κατασκευάζεται κάθε 105 δευτερόλεπτα.

Γνωστό για το ιδιαίτερο σπορ στυλ του, το Juke διαθέτει πολλές εσωτερικές και εξωτερικές επιλογές εξατομίκευσης. Χάρη σε αυτές, περισσότερες από 23.000 διαφορετικές εκδοχές του τελευταίου Juke είναι διαθέσιμες για τους εν δυνάμει αγοραστές του.

Ο Kevin Fitzpatrick, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής, Διαχείρισης και Αγορών στην Εφοδιαστική Αλυσίδα της Nissan Europe, δήλωσε:

«Η επίτευξη του ορόσημου του ενός εκατομμυριοστού, είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για οποιοδήποτε μοντέλο».

Και προσέθεσε:

«Πριν από οκτώ χρόνια δεν είχαμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Το μοντέλο αυτό δημιούργησε μια εντελώς νέα κατηγορία και έφερε έναν ξεχωριστό σχεδιασμό που όμοιό του δεν είχαμε δει μέχρι τότε στην αγορά. Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή, φτάνουμε σήμερα να έχουμε ένα εκατομμύριο πελάτες, με το Juke να παραμένει ο κυρίαρχος της αγοράς».

Το Juke είναι το δεύτερο crossover που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sunderland, ακολουθώντας τo πρωτοποριακό Qashqai, που μπήκε σε παραγωγή το 2006 και έμελε να βάλει τα θεμέλια για την κυριαρχία της Nissan στην αγορά των crossover. Περισσότερα από τρία εκατομμύρια Qashqai έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα στο Sunderland, με τα Micra (2.4 εκ.) και Primera (1.5 εκ.), να ακολουθούν ως τα μοντέλα που «χτύπησαν» επταψήφιο αριθμό στην παραγωγή του εργοστασίου.

Στο ορόσημο του ενός εκατομμυρίου περιλαμβάνεται και η premium έκδοση Nismo, η οποία τέθηκε σε παραγωγή στο εργοστάσιο του Sunderland το 2012. Οι στατιστικές πωλήσεων δείχνουν ότι το μαύρο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα για τους αγοραστές του Juke σε όλη την Ευρώπη, καθώς και η πρώτη χρωματική επιλογή εξατομίκευσης, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του μοντέλου.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ