top icon
Επικαιρότητα

Η Peugeot γιορτάζει τα 210 χρόνια της με 13 επετειακά φιλμ

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 210 χρόνια από την ίδρυση της οικογενειακής επιχείρησης Peugeot Frères Aînés, η γαλλική εταιρεία θα αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει 13 φιλμ που είναι αφιερωμένα σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας της.

Θέλοντας να γιορτάσει τη σημαντική επέτειο των 210 χρόνων από την ίδρυση της, η Peugeot δημιούργησε σε συνεργασία με τους σχεδιαστές του Peugeot Design Lab ένα νέο, εορταστικό λογότυπο σε άσπρο-μαύρο χρώμα, που έχει στο επίκεντρό του τον διάσημο Λέοντα (στοιχείο που παραπέμπει στο αρχικό logo του Γάλλου κατασκευαστή το 1858) σε συνδυασμό με ένα βέλος στη βάση του και την επιγραφή “210 ANS” στο κάτω μέρος.

Armand Peugeot

Παράλληλα, η γαλλική εταιρεία έρχεται να εγκαινιάσει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που θα τιμήσουν την σημαντική αυτή επέτειό της, καθώς και μιας νέας τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής και διαδικτυακής καμπάνιας υπό τη σκέπη της ονομασίας-σλόγκαν  “2.1.0. Let’s Go”.

Κατά τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο ενδιαφέρουσες διαδικτυακές εκδηλώσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 24/9 απευθυνόμενη αποκλειστικά για τους εκπροσώπους του Τύπου και του επίσημου δικτύου της μάρκας και η δεύτερη στις 26/9, η οποία θα είναι «ανοιχτή» στο κοινό μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύωσης της Peugeot σε Twitter, Instagram, Facebook και Linkedin.

Peugeot 210 ANS

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 210 χρόνια της Peugeot, από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου η είσοδος στο Peugeot Musée de l’Aventure στο Sochaux θα γίνεται από το κοινό με την καταβολή του συμβολικού αντιτίμου του 1€.

Η Peugeot διοργανώνει το τριήμερο 2-4 Οκτωβρίου το International Adventure Peugeot Meeting, στα πλαίσια του οποίου 130 πληρώματα του Aventure Peugeot θα λάβουν μέρος με μοναδικές τετράτροχες δημιουργίες του Γάλλου κατασκευαστή σε ένα συναρπαστικό ράλλυ με διαδρομές συνολικού μήκους 300 χλμ. (περισσότερες πληροφορίες για το IAPΜ 2020 θα βρείτε εδώ: https://iapm2020.fr/).

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η γαλλική εταιρεία θα αναρτήσει μέσα στον Οκτώβριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει 13 φιλμ μικρής διάρκειας, τα οποία θα αποτυπώνουν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές/πτυχές της ιστορίας της.

Το πρώτο από αυτά θα είναι αφιερωμένο στο εμβληματικό Peugeot 205, το οποίο παρουσιάστηκε το 1983 έχοντας μέχρι σήμερα στο ενεργητικό του περισσότερες από 5 εκατ. πωλήσεις σε 15 χρόνια, 16 νίκες στο WRC και 2 στο Dakar Rally.

Peugeot 205 GTI

Το δεύτερο φιλμ διαπραγματεύεται τη συμετροχή της Peugeot στο Le Mans του 1993, στο οποίο τρία «905» κατέλαβαν τις τρεις θέσεις του βάθρου στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής του πλανήτη της χρονιάς εκείνης.

Το τρίτο έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στην παρουσία της Peugeot στο Π.Π. Ράλλυ, στο οποίο το γαλλικό εργοστάσιο μετρά 48 στο σύνολο νίκες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο Rally Safari του 1978 με το 504 Safari.

Τα επόμενα δύο φιλμ είναι αφιερωμένα στους εργαζομένους της Peugeot καθώς και στο πρωτότυπο Peueot e-Legend, το οποίο παρουσιάστηκε το 2018 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι αποτίοντας φόρο τιμής στο 504 coupe.

Peugeot e-Legend

Το έκτο φιλμ των Γάλλων καταπιάνεται με τη συμμετοχή της Peugeot στο Pikes Peak και τις διαδοχικές νίκες της εταιρείας με το 405 Τ16, το 1988 και 1989. Το έβδομο φιλμ είναι αφιερωμένο στους Georges Boillot, Jules Goux και Paolo Zuccarelli, οι οποίοι δημιούργησαν το αγωνιστικό L76 που κατάκτησε τη νίκη στο Indy 500 το 1913. Το επόμενο φιλμ έχει ως θέμα του το Peugeot 404, ένα αυτοκίνητο που γεννήθηκε με την αρωγή του Pininfarina πριν 60 ακριβώς χρόνια κερδίζοντας την εμπιστοσύνη σχεδόν 2,9 εκατ. αγοραστών ανά τον κόσμο από το 1960 έως το 1988, όταν και ολοκληρώθηκε η παραγωγή του.

Peugeot 404

Το ένατο φιλμ είναι αφιερωμένο στον Armand Peugeot, ενώ το επόμενο στα Type 1, 2 και 3, που αποτέλεσαν την απαρχή της γαλλικής εταιρείας στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Το ενδέκατο κατά φιλμ καταπιάνεται με το Eclipse 401, ενώ τα εναπομείναντα δύο στις 6 συνολικά διακρίσεις της Peugeot στο θεσμό Car of the Year και στις τρεις νίκες της εταιρείας στο Dakar Rally με τα 2008 DKR (2016), 3008 DKR (2017) και 3008 DKR Maxi (2018).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ