top icon
Επικαιρότητα

Η Polestar μας «ξεναγεί» στο νέο Precept (+video)

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Polestar Precept «φωτογραφίζει» την πρόθεση της σουηδικής εταιρείας να φέρει σύντομα στον πραγματικό κόσμο ένα καθαρό, 4θυρο ηλεκτρικό μοντέλο με προηγμένες τεχνολογίες και βιώσιμα υλικά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ανεξάρτητη πλέον Polestar αποκάλυψε το Precept, ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο, το οποίο καταδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο τις προθέσεις της σουηδικής εταιρείας για τα προσεχή χρόνια στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της συνδεσιμότητας και των βιώσιμων υλικών. Και όχι μόνο. Με το περιορισμένης παραγωγής plug-in υβριδικό Polestar 1 και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Polestar 2 να έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, το Precept έρχεται με τη σειρά του να «φωτογραφίσει» ένα μελλοντικό, 4θυρο σεντάν… σεβαστών διαστάσεων, στα χνάρια του Tesla Model S, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να πλαισιώσει στη γκάμα της εταιρείας στο εγγύς μέλλον το Polestar 1, Polestar 2, αλλά και το επερχόμενο Polestar 3, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Polestar Precept

«Οι άνθρωποι με ρωτούν συνεχώς ποιο είναι το μέλλον της Polestar. Το Precept δείχνει πού θα κατευθυνθούμε – δείχνει την κατεύθυνση του σχεδιασμού μας, τις φιλοδοξίες μας στον τομέα της βιωσιμότητας και των ψηφιακών μέσων, που θα φέρουμε στο μέλλον. Το Precept είναι το μέλλον μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath, ο οποίος μας «ξεναγεί» στη νέα δημιουργία της εταιρείας του στο παρακάτω βίντεο.

Το Precept ξεχωρίζει τόσο για την αεροδυναμική του σιλουέτα, όσο και για το μεγάλο του μεταξόνιο, το οποίο ανέρχεται στα 3,1 μ. Χαρακτηριστική, επίσης, είναι η διαμόρφωση της οροφής, αλλά και η μεγάλη γυάλινη οροφή που «κατεβαίνει» χαμηλά έως την πίσω πόρτα. Από εκεί και πέρα, σημείο αναφοράς αποτελεί η αποκαλούμενη SmartZone στο εμπρός μέρος, στην οποία «στεγάζεται» πίσω από ένα διάφανο πάνελ ένα πλήθος αισθητήρων και καμερών, που με τη σειρά τους παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης του αυτοκινήτου – ακριβώς όπως συμβαίνει και με το Lidar pod που δεσπόζει στην οροφή του.

Polestar Precept

Επίσης, όπως συμβαίνει με τα Audi e-tron και Honda e, το Polestar Precept δεν διαθέτει εξωτερικούς καθρέπτες, αλλά κάμερες. Στην καμπίνα, τα πράγματα είναι… φουτουριστικά και προχωρημένα, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να εξοικονομούν βάρος που ποσοστιαία ανέρχεται στο 50% – στην περίπτωση του πλαστικού η μείωση φτάνει το 80%. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ταπετσαρία των καθισμάτων είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, ενώ τα πατάκια από παροπλισμένα… δίχτυα ψαρέματος.

Polestar Precept

Το «powered by Android/Google» σύστημα infotainment του πρωτοτύπου χρησιμοποιεί για την απεικόνιση των επιμέρους λειτουργιών και δυνατοτήτων του μία  οθόνη 15 ιντσών, ενώ φουλ ψηφιακός είναι και ο «βασικός» πίνακας οργάνων των 12,5 ιντσών. Από εκεί και πέρα, ο συνολικός σχεδιασμός της καμπίνας δείχνει εξαιρετικά μινιμαλιστικός. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η Polestar δεν δίνει στη δημοσιότητα κανενός είδους πληροφορίες που να σχετίζονται με τη μπαταρία ή τους ηλεκτροκινητήρες του Precept – κάτι που ενδεχομένως να γίνει την προσεχή περίoδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ