top icon
Επικαιρότητα

Η Porsche Classic αποκαλύπτει την 911 (993) Turbo Project Gold (+36 photos +video)

Η Porsche, σε συνεργασία με την Porsche Classic, δημιούργησαν ένα μοναδικό και συνάμα εξαιρετικά επιθυμητό τετράτροχο: την τελευταία 911 Turbo με αερόψυκτο κινητήρα, 20 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής της.

Ο σχεδιασμός του διαφορετικού αυτού αυτοκινήτου που δημιούργησε η Porsche Classic μέσω του εγχειρήματος Project Gold βασίζεται στο πρωτότυπο αμάξωμα της 911 (993) Turbo, με την εμφάνιση της όλης κατασκευής να είναι εξίσου μοναδική με την ιστορία της. Εξωτερικά κυριαρχεί το Golden Yellow Metallic χρώμα, το οποίο παραπέμπει σε εκείνο της 2018 911 Turbo S. Επιπρόσθετα, οι μαύροι τροχοί τονίζονται από τις χρωματικές πινελιές Golden Yellow, ενώ τα μαύρα, επίσης, καθίσματα και το σκουρόχρωμο εσωτερικό, εν γένει, κοσμούνται από «χρυσά» επίσης διακοσμητικά. Το αμάξωμα διαθέτει, βέβαια. τους χαρακτηριστικούς πλευρικούς αεραγωγούς της 911 (993) Turbo S, οι οποίες ήταν επίσης διαθέσιμες ως προαιρετική επιλογή για την «κανονικό» 911 Turbo το 1998.

Η διαφορετική αυτή Porsche, που συνδυάζει τη σύγχρονη κατασκευή βασισμένη όμως σε «συνταγές» του παρελθόντες, θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια δημόσια πρεμιέρα της στο Porsche Rennsport Reunion στη Laguna Seca των ΗΠΑ στις 27 Σεπτεμβρίου. Το συλλεκτικό αυτό αυτοκίνητο, το οποίο περιορίζεται για χρήση σε ιδιωτικές διαδρομές και όχι σε ανοιχτό δημόσιο δρόμο, θα δημοπρατηθεί από την RM Sotheby’s στο Porsche Experience Center της Ατλάντας στις 27 Οκτωβρίου. Τα έσοδα δε θα διατεθούν στο Ferry Porsche Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε φέτος για να σηματοδοτήσει τα «70 χρόνια των σπορ αυτοκινήτων της Porsche».

Η κατασκευή του μοναδικού αυτού οχήματος ολοκληρώθηκε ύστερα από 18 μήνες. Το αμάξωμα… απογυμνώθηκε και εν συνεχεία πέρασε από μία διαδικασία αντιδιαβρωτικής προστασίας και βαφής, αντίστοιχης με εκείνης που συναντάμε στα σημερινά οχήματα παραγωγής. Στο πίσω μέρος εγκαταστάθηκε ένας ολοκαίνουργιος twin-turbo κινητήρας 3,6 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους, απόδοση που δε διαφοροποιείται από εκείνη που αρχικά είχε η 911 (993) Turbo S όταν ήταν στην παραγωγή. Το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και η τετρακίνηση προέρχονται από την γκάμα των γνήσιων ανταλλακτικών της Porsche Classic, με τον αριθμό πλαισίου να είναι ο αμέσως επόμενος από την τελευταία 911 (993) Turbo που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της γερμανικής εταιρείας το 1998._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ